News

CTP îi ridiculizează pe „actorii” de la Kaufland: „Au încercat să provoace o încăierare de proporții cu forțele de ordine, crearea unui incident de proporții”

21.05.2020 | 21:54
CTP ii ridiculizeaza pe actorii de la Kaufland Au incercat sa provoace o incaierare de proportii cu fortele de ordine crearea unui incident de proportii
CTP, reacție dură față de regizorul Cristi Puiu: ”Să vrei să respiri și să nu mai poți, cu un tub băgat pe gât, oare cât de inuman este?” Foto: Inquam / Bogdan Buda
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu crede că cei doi oameni care au refuzat astăzi să li se ia temperatura la Kaufland, în București, au mers acolo pentru a încerca să provoace un incident „de proporții”, însă au fost ignorați de ceilalți oameni.

Cristian Tudor Popescu îi ridiculizează pe „actorii” de la Kaufland

Opinia publică din România a rămas șocată astăzi când a văzut imaginile cu un bărbat și o femeie care au refuzat să fie „termoscanați” la intrarea într-un supermarket Kaufland.

ADVERTISEMENT

A fost nevoie de 7 polițiști pentru a-l aresta pe bărbatul recalcitrant, însă senzația generală este că întregul incident a fost o „scenetă” pusă la cale cu scopul de a știrbi încrederea populației în autorități.

Trebuie să privim cu atenție,  fiecare telespectator să își tragă concluziile din ceea ce vede. Doamna în cauză strigă de la bun început, nu vorbește pe un ton normal, strigă. Dorește să fie auzită de toată lumea și bineînțeles de cei care vor vedea filmul. E evidentă pregătirea filmării scenei. Apoi, a venit doamna foarte bine instruită pentru a face niște cumpărături.

ADVERTISEMENT

Venise să-și ia cele necesare traiului, a venit cu citate din Constituție, cu convenția de la Geneva. Ești pregătit de obicei cu astfel de lucruri, probabil are experiență cu procesul menționat cu Secția 24 de Poliție pentru legitimarea prin uniformă a polițistului.

Doamna a insistat să-i ceară legitimația polițistului. Atât doamna, cât și partenerul dânsei, soțul probabil, nu purtau măști. Aici nu era vorba de spațiu public, era vorba de intrarea într-un spațiu închis. Nu aveau mască niciun, nici celălalte nici măcar coborâte sub bărbie.

ADVERTISEMENT

Cum ar fi intrat în magazin fără mască? Era altă ilegalitate pe care se pregăteau să o comit-o. Dacă s-ar fi trecut cu vederea luarea temperaturii, cum rămânea cu masca? Nu aveau nicio mască la ei. În mod evident cei doi nu veniseră la cumpărături.

Care era obiectivul, care a fost obiectivul acestei scenete? În mod clar a fost stârnirea oamenilor aflați la intrarea în magazin, cei aflați în jur. Tot ce au făcut cei doi a urmărit să realizeze o conglomerare, o solidarizare a oamenilor cu ei, să provoace o încăierare de proporții cu forțele de ordine. Nu a reușit acest obiectiv”, a explicat CTP la Digi 24.

ADVERTISEMENT

CTP laudă românii care nu au căzut în capcana celor doi provocatori de la Kaufland

Jurnalistul a remarcat cum românii nu au „aderat” la modul agresiv în care cei doi au încercat să provoace polițiștii, lucru lăudabil.

La final s-au obținut câteva strigăte de „huo” adresate în general Poliției. Sunt inși dispuși să strige oricând „huo Poliția” fără să fie interesați de ce e vorba. A fost nevoie de 7 băieți tineri și zdraveni ca să mobilizeze o persoană de o vârstă considerabilă. Are peste 65 de ani, ceea ce într-adevăr e penibil. E de presupus că maximum 2 polițiști atunci când trebuie să liniștească o persoană agresivă au metode fără să vină acolo cu plutonul.

La început a zis termoscanare, apoi și-a dat seama că nu înțeleg oamenii și au spus „temperatura, să ne ia temperatura”. Să mai spun ceva despre acest procedeu, luarea temperaturii. Dacă se duceau la Aeroport, ce făceau?

Acolo li se cerea să treacă prin poartă prin care circulă raze X, nu toate scanerele corporale sunt cu raze X, dar multe sunt cu raze X care sunt radiații în doze mici, dar care au efect asupra corpului. Acolo e act mai complex, e scanat tot corpul.

De ce e act intim, de ce e nevoie de medic? Să pui câte un medic la intrarea în supermarket, la instituții? Ca să ce? Ca să miște acel aparat să ți-l pună la distanță în dreptul frunții. Pentru asta să punem medic? Mai rămâne cineva să se ocupe de cei care suferă în spitale de Covid și alte boli? Dacă îi punem pe toți la coadă la supermarket.

N-a venit să spună ca îi bagă CIP în cap ci că e act medical intim. Nu am văzut ca acest termometru să-i fi fost introdus în gură sau în cealaltă parte a tubului digestiv, n-am vaăzut asta. Pur și simplu i s-a ținut acel aparat la o distanță de o palmă de frunte, acești oameni nu decid în legătură cu bolile pe care le au persoanele care intră în Supermarket.

Nu puteți intra pentru că aveți temperatura peste 37.3, n-ai ce să te cerți, așa e legea. S-a urmărit crearea unui incident de proporții de către aceste persoane, nu au reușit.

Distinsa a devenit avocatul cuiva, încerca să mai adune oameni. Era o persoană care nu a dorit să fie scanată tehnic și care râdea cu masca lăsată pe bărbie. Acesteia i s-a făcut avocată doamna respectivă. Este un exemplu bun acesta de respectare a legii, a prevederilor actuale de către covârșitoarea majoritate a cetățenilor care apar în această înscenare. Cetățeni care n-aveau nicio treabă, dar s-au supus legii fără probleme”, a explicat CTP la Digi 24.

ADVERTISEMENT