News

CTP îl consideră vinovat pe Donald Trump pentru protestele din SUA: ”Nu face decât să instige, să amenințe”

01.06.2020 | 23:11
CTP il considera vinovat pe Donald Trump pentru protestele din SUA Nu face decat sa instige sa ameninte
CTP îl consideră vinovat pe Donald Trump pentru protestele din SUA: ”Nu face decât să instige, să amenințe”. Sursa: INQUAM Photos/ Bogdan Ioan Buda
ADVERTISEMENT

CTP îl consideră vinovat pe președintele Donald Trump pentru protestele din SUA. Ziaristul vede în modul acestuia de a conduce țara un stil prin care nu face decât să stârnească haos și tensiune în societate.

CTP îl consideră vinovat pe Donald Trump pentru protestele din SUA: ”Nu face decât să instige, să amenințe”

Situația socială critică din SUA, stat aflat într-o criză nemaiîntâlnită în ultimii ani, cu proteste în zeci de mari orașe și ciocniri violente între civili și forțele de menținere a ordinii, a fost comentată de jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT

Cunoscutul om de presă spune că politica dusă de Trump din 2016, când a fost ales, până în prezent, nu face decât să agite spiritele în societatea americană.

”Faptul că domnul Trump s-a ascuns, practic, în buncăr, este emblematic pentru tot ce a făcut în acești aproape 4 ani de când conduce America și lumea. Ceea ce vedem acum este rezultatul inexorabil al trumpismului. Din 2016, acest ins nu face altceva decât să instige diverse categorii în societatea americană. Nu face altceva decât să ațâțe, nu face altceva decât să amenințe.

ADVERTISEMENT

Amintiți-vă toate ieșirile rasiste ale acestui domn Trump. Amintiți-vă zidul cu Mexicul, copiii imigranților care erau luați de lângă părinții lor din ordinul lui Trump și închiși în niște lagăre separate… Această acțiune a fost oprită numai de intervenția soției președintelui.

Amintiți-vă interdicțiile pe care le-a pronunțat același Donald Trump la adresa musulmanilor, la adresa arabilor, la adresa cetățenilor din anumite state de pe glob. În aceeași serie – ultima agresivitate față de o categorie, se referă la jurnaliști.”, a spus CTP La Digi24.

ADVERTISEMENT

CTP: ”Situația din SUA din prezent, asemănătoare cu cea din Germania anilor 1920”

Cristian Tudor Popescu a comparat situația creată în prezent de regimul Trump în SUA cu cea din Germania anilor ’20, atunci când cele două extreme se confruntau violent pe străzi.

”În acest moment, situația din Statele Unite este dureros de asemănătoare cu situația din Germania anilor ’20, când extrema stângă și extrema dreaptă se confruntau violent pe străzile orașelor germane.

ADVERTISEMENT

Principala formațiune de extremă stângă, care militează pentru acțiune directă în stradă – ciocniri cu forțele de ordine -, numită Antifa, se revendică de la acele formațiuni roșii, cum se numeau „Antifaschistische” din anii ’20.

Iar domnul Trump acum, a anunțat că îi va numi pe acești Antifa, îi va decreta ca fiind o formațiune teroristă și, ca de obicei, nici măcar nu știe ce spune. Pentru că nu există o lege în America pentru terorism intern, domestic – Terrorism Law.

Este numai pentru grupări străine. Și atunci nici măcar nu poate să facă acest lucru, dar s-a aruncat și cu această amenințare.”, a adăugat CTP la postul de știri.

ADVERTISEMENT