Sport

CTP, impresionat de Simona Halep, chiar și după eliminarea de la WTA Madrid 2022: „Joacă aproape ca în 2018, când a câștigat Roland Garros”

Cristian Tudor Popescu a comentat la cald meciul dintre Simona Halep și Ons Jabeur, din sferturile de finală ale turneului de la Mutua Madrid Open, pierdut de româncă cu scorul de 3-6, 2-6.
04.05.2022 | 15:07
CTP impresionat de Simona Halep chiar si dupa eliminarea de la WTA Madrid 2022 Joaca aproape ca in 2018 cand a castigat Roland Garros
CTP a comentat eșecul Simonei Halep cu Ons Jabeur din sferturile WTA Madrid 2022. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Simona Halep a avut parte de un meci infernal în sferturile turneului de la Madrid. Româncă aproape că nu a avut nicio șansă în fața lui Ons Jabeur, care s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-2. Evoluția constănțencei a fost pusă imediat sub lupă de gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Simona Halep a primit laude din partea lui CTP, chiar și după eșecul cu Ons Jabeur. Aprecieri și pentru Patrick Mouratoglou

Tunisianca a avut nevoie de doar 69 de minute pentru a o învinge pe Simona Halep (locul 21 WTA) și a se califica în semifinalele turneului de la Madrid. Cristian Tudor Popescu este de părere că victoria celei de-a zecea jucătoare a lumii a fost doar o întâmplare și că românca e, de fapt, într-o formă excelentă,

ADVERTISEMENT

„Simona și-a expus astăzi unul din punctele ei slabe, care au fost neacoperite chiar și după antrenamente foarte bune, după o pregătire foarte bună cu Patrick Mouratoglou pentru aceste turnee și anume contra scurtă.

Simona nu e obișnuită să joace în față la un asemenea procedeu. A făcut la Madrid un turneu foarte bun în primele trei partide. A împins tare, cu un joc agresiv, cu lovituri adânci, și-a luat răspunderea să atace, a avut inițiativă, a venit și în față, a făcut service vole.

ADVERTISEMENT

Eu nu sunt supărat pentru ce a fost azi. A fost un turneu bun pentru Simona, care are un nivel ridicat și fizic și psihic în momentul de față și ăsta e un mare merit că ea a reușit într-un timp foarte scurt să aibă o chimie cu Mouratoglou. Se vede asta în jocul ei.

Eu am fost puțin temător, nu mă aștepătam să se realizeze această înțelegere între cei doi atât de repede. Pentru că Simona joacă un joc care consideră că e al ei, nu al antrenorului. Nu că îi spune antrenorul. Chiar simte acest joc, pe care l-am mai văzut la ea cu mare succes și în 2018, când a câștigat Roland Garros și a jucat finală la Australian Open. Astăzi s-a lovit de o jucătoare atipică, nu întâlnești în circuit așa ceva în momentul de față.

ADVERTISEMENT

E unică Jabeur prin această îndemânare, este o mânace de mare clasă, care poate da astfel de lovituri neobișnuite. Simona nu întâlnește în fiecare zi așa ceva”, a declarat CTP, la Digi Sport.

În timpul sfertului de la Madrid, afrianca a reușit mai multe „scurte”, spre indignarea Simonei Halep. Românca a a avut două momente în care și-a pierdut cumpătul, iar Cristian Tudor Popescu a comentat ieșirile nervoase ale sportivei de pe locul 21 WTA.

ADVERTISEMENT

„Nu stiu câți dintre noi ar putea să nu se enerveze într-o situație asemănătoare, chiar dacă nu jucăm tenis. Dacă jucam table, să spunem, și adversarul dă de trei ori la rând 6-6… La șah n-ai de ce să te enervezi, acolo doar să răstorni tabla, ca-n Cișmigiu. Jabeur e o jucătoare ieșită de comun! Scurtele pe care le-a pus sunt înspăimântătoare. A pus o scurtă în jumătate de metru de fileu și cu efect invers.

E foarte greu. Să pui una după alta în felul ăsta, a terminat-o psihic pe Simona. Repet, asta e o fisură din jocul ei, dintotdeauna. Când se apropie de fileu, se sperie. Știți cum se numește asta? Bambilici. Joci la fileu ușor, cu partenerul, mingi cu efect, ușoare, învârtite, numai acolo, în zona aia, că să te obișnuiești pentru a manevra astfel de mingi”, a adăugat gazetarul.

ADVERTISEMENT