News

CTP, ironic pe tema unificării partidelor de stânga: Ologul, chiorul şi ciungul care se unesc

29.09.2020 | 09:44
CTP ironic pe tema unificarii partidelor de stanga Ologul chiorul si ciungul care se unesc
ADVERTISEMENT

CTP ironizează formațiunile de stânga din România după rezultatele modeste obținute de acestea la alegerile locale desfășurate duminică.

În opinia gazetarului, intenția anunțată de liderii PSD și Pro România, aceea de a se uni în vederea alegerilor parlamentare din decembrie, este una amuzantă.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu face o serie de previziuni sumbre despre o parte din spectrul politic de stânga, despre care spune că are șanse mici de a ajunge în legislativ.

CTP ironizează intenția de unificare a partidelor de stânga: Ologul, chiorul și ciungul care se unesc

CTP e realist după alegerile locale 2020 și spune că, la modul general, scorul bun obținut de PNL și USR-PLUS se datorează în principal votului anti-PSD din țară.

ADVERTISEMENT

”Pe acest trend care a început în 2015, cu cei 50.000 de oameni ieșiți în Piață după Colectiv. A continuat cu cei 600.000 ieșiți împotriva Ordonanței 13. A continuat cu votul de anul trecut, de la europarlamentare, de la prezidențiale. Oamenii, așa cum v-am spus, și ăsta mi se pare lucrul cel mai important, se eliberează de frică.

Care a fost cuvântul pe care l-a folosit Ciolacu, de multe ori, și PSD, în retorica anti-guvernamentală? Haos. Dacă nu ne votați pe noi, e haos. Noi, care suntem urmașii partidului ăluia, unde nu mai mișca nici vrabia pe creangă.

ADVERTISEMENT

O fi haos, dar nu mai vrem să stăm încremeniți în sloiul ăsta de gheață, plin cu mumii, pe care ni l-a lăsat Ceaușescu. Și cred că mai e un lucru important de spus aici.”, a spus CTP la Protv.

În viziunea gazetarului, cu primăria Capitalei pierdută, PSD este acum în disperare și anunță o posibilă unificare a stângii cu Pro România și ALDE.

ADVERTISEMENT

”În disperare de cauză, PSD acum, pe lângă faptul că anunță unificarea stângii, care e amuzantă, e vorba de ologul, chiorul și ciungul care se unesc, de la 1 virgulă ceva procente, cât au PRO România și Alde, nu au nicio șansă să mai intre în Parlament, dar se unesc, acum îi roade grija de faptul că a pierdut PNL voturi în favoarea USR, ca și cum ar fi treaba lor.

Dar ei văd în asta o șansă, o slăbiciune, n-or reuși să se-nțeleagă și poate mai au și ei o șansă. N-au înțeles nimic, în continuare.

PSD a pierdut, pentru că PSD a avut acum o ocazie de retorică anti-PNL, anti-guvernamentală formidabilă dată de pandemie și au utilizat-o la maximum, pentru a-i demoniza pe guvernanți, „dictatorii”, „botniță”, având niște aliați foarte puternici, adică Avocatul Poporului și Curtea Constituțională.”, spune gazetarul.

CTP: Cei de la PSD au tras cu toate bombele populiste

CTP nu uită de ultimele mișcări ale celor din PSD din Parlament, acolo unde au forțat majorarea pensiilor cu 40%. Ziaristul numește ”bombe populiste” aceste măsuri.

”Au tras cu toate bombele populiste împinse până la demență iresponsabilă, 40% la pensionari, dublăm alocațiile, le dăm și la profesori, nu se știe de unde, dar le dăm. Sub aceste rafale, care au avut efect, au pierdut voturi, într-adevăr, PNL și guvernul.

Dar voturile nu s-au dus la PSD. Oamenii au spus, „da, bun, ăia nu-s, dar ne ducem la USR și chiar la PMP”. Nu s-au dus nici la PSD, nici la ALDE și nici la PRO România”, a mai adăugat CTP pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT