News

CTP, ironii la adresa noului ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă: ”Un soi de preoteasă a templului Vlad Voiculescu”

21.04.2021 | 23:49
CTP ironii la adresa noului ministru al Sanatatii Ioana Mihaila Un soi de preoteasa a templului Vlad Voiculescu
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a lansat o serie de ironii după prima ieșire publică a noului ministrului al Sănătății, Ioana Mihăilă. CTP o consideră pe aceasta ”un soi de preoteasă a templului Vlad Voiculescu”.

Gazetarul a comentat în stilul caracteristic declarațiile noului ministru din partea USR PLUS. Cunoscutul jurnalist a fost iritat de cuvintele de apreciere pe care le avea aceasta față de fostul ministru.

ADVERTISEMENT

Ioana Mihăilă nu s-a ferit să-l amintească pe fostul ei superior de la Sănătate în prima conferință de presă de la minister. Aceasta a recunoscut că va continua o parte din munca lui Voiculescu.

CTP, despre noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă: ”Un soi de preoteasă a templului Vlad Voiculescu”

Ioana Mihăilă, propunerea USR PLUS pentru Ministerul Sănătății, s-a oficializat miercuri, 21 aprilie. Aceasta a fost acceptată de premierul Cîțu, iar ulterior a depus jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Imediat, aceasta a avut și prima apariție în fața jurnaliștilor din calitate de succesoare a lui Vlad Voiculescu. În declarațiile ei, aceasta l-a amintit frecvent pe fostul ei superior, lucru care este ironizat de gazetarul Cristian Tudor Popescu.

CTP spune că noul ministru al Sănătății ”a ținut să se prezinte ca un soi de preoteasă a templului Vlad Voiculescu”, date fiind desele evocări ale acestuia.

ADVERTISEMENT

”Dna Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, a ținut să se prezinte ca un soi de preoteasă a templului Vlad Voiculescu, evocându-l și invocându-l cam o data la 1 minut și jumătate, până la poezia exprimării „Cabinetul Vlad Voiculescu”, ca și cum ar fi fost prim-ministru.

Foarte frumos. Să vedem ce slujbe o să oficieze dna doctor în această calitate cvasireligioasă, căci pe cele de înmormântare le oficiază BOR”, a scris Cristian Tudor Popescu pe site-ul Republica.ro.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Ioana Mihăilă la prima conferința de presă

În prima declarație de la Ministerul Sănătății, Ioana Mihăilă a spus că speră să lucreze bine cu premierul Florin Cîțu, așa cum a lucrat și cu Vlad Voiculescu, și că nu poate să spună că va ”șterge cu buretele aspirațiile comune pe care le-a avut” cu Voiculescu.

De asemenea, fostul secretar de stat în ministerul condus până pe 14 aprilie de Vlad Voiculescu a recunoscut că l-a întrebat pe fostul ei superior dacă acesta crede că ea va supraviețui sau nu în acest post.

”Am venit aici să fac treabă. Am lucrat bine și cu domnul Vlad Voiculescu și mă aștept să lucrez bine și cu domnul Florin Cîțu. În ceea ce privește comunicarea publică, cred că atât noi, cât și presa, trebuie să comunice responsabil și eficient, altfel mesajele pot fi transmise greșit.

Echipa este în curs de formare și în următoarele zile va fi în curs de consolidare. O mare parte din medicii care au ajutat-o pe doamna Moldovan vor rămâne alături de noi și mă aștept să nu existe mari fracturi între modurile de lucru.

Echipa se formează dar nu voi șterge cu buretele aspirațiile comune pe care le-am avut cu Vlad Voiculescu. Dar acum ministerul este condus de Ioana Mihăilă, mandatul este al meu”, a spus noul ministru.

ADVERTISEMENT