News

CTP, mesaj ironic după cutremurele din România: “Americanii au trimis pulsuri seismice bine țintite, din baza de la Deveselu”

Cristian Tudor Popescu a transmis un mesaj ironic după cutremurele puternice care au avut loc în România. “Americanii au trimis pulsuri seismice bine țintite”, spune CTP.
15.02.2023 | 22:53
CTP mesaj ironic dupa cutremurele din Romania Americanii au trimis pulsuri seismice bine tintite din baza de la Deveselu
CTP, ironic după cutremurele din România: “Americanii au trimis pulsuri seismice bine țintite”. Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda
ADVERTISEMENT

La o săptămână distanță de la seismele catastrofale din Turcia, România s-a confruntat și ea cu două cutremure semnificative. Primul, de luni, a avut 5.2 magnitudine, iar al doilea, la o zi distanță, a urcat la 5.7 pe Richter.

CTP, ironic după cutremurele din România: “Americanii au trimis pulsuri seismice bine țintite”

Încă de săptămâna trecută, în spațiul public au apărut mai multe teorii de-a dreptul halucinante și fără acoperire științifică în legătură cu seismele din Turcia. Chiar de la tribuna Parlamentului României, senatoarea Diana Șoșoacă a acuzat că, de fapt, cutremurul din Turcia ar fi fost provocat intenționat.

ADVERTISEMENT

Faimoasă pentru teoriile sale conspiraționiste, Șoșoacă a susținut că seismul devastator din Turcia nu a avut cauze naturale, ci a fost provocat “la comandă” de către cei care au fost deranjați de poziția de neutralitate a președintelui turc Recep Tayyp Erdogan în legătură cu războiul din Ucraina.

În acest context, gazetarul Cristian Tudor Popescu a avut o poziție ironică în legătură cu seismele din România. Într-o postare pe contul său de Facebook, CTP scrie că, la Gorj, ”tot americanii au trimis pulsuri seismice bine țintite, din baza de la Deveselu, care au iscat cutremurele”.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, jurnalistul spune că, în România, nu s-ar dori îndepărtarea lui Klaus Iohannis de la putere, ci păstrarea sa în funcție. ”Cutremurele din Oltenia sunt repetiția-test pentru marile zguduiri ale pământului românesc pe care americanii le vor declanșa înaintea alegerilor prezidențiale din 2024”.

”Așa cum au arătat, fără umbră de îndoială, politicieni, maeștri ai presei și taximetriști autorizați din România, cutremurele din Turcia au fost provocate de americani ca să-l dea jos pe Erdogan în alegeri.

ADVERTISEMENT

Ce nu s-a băgat de seamă însă este că tot americanii au trimis pulsuri seismice bine țintite, din baza de la Deveselu (uite la ce folosește scutul!), care au iscat cutremurele din Gorj. Nu degeaba spune directorul INFP că aceste cutremure sunt surprinzătoare, că, geofizic vorbind, n-ar fi trebuit să aibă loc în zona Tg. Jiu

Care e scopul Washingtonului? Dacă pe Erdogan vor să-l înlăture, pe Klaus Iohannis vor să-l mențină la putere în România. Cutremurele din Oltenia sunt repetiția-test pentru marile zguduiri ale pământului românesc pe care americanii le vor declanșa înaintea alegerilor prezidențiale din 2024.

ADVERTISEMENT

Vor fi devastate multe orașe, în primul rând Bucureștiul, așa că nu mai au loc alegeri, Iohannis declară stare de necesitate, și o ține cât e nevoie ca să rămână la Cotroceni”, este mesajul ironic al cunoscutului publicist.

ADVERTISEMENT