News

CTP, mesaj pentru DIICOT: Dacă ascultați de oamenii politici, veți scăpa. Continuați în felul ăsta și veți ieși basma curată!

16.07.2020 | 11:32
CTP mesaj pentru DIICOT Daca ascultati de oamenii politici veti scapa Continuati in felul asta si veti iesi basma curata
CTP, reacție dură față de regizorul Cristi Puiu: ”Să vrei să respiri și să nu mai poți, cu un tub băgat pe gât, oare cât de inuman este?” Foto: Inquam / Bogdan Buda
ADVERTISEMENT

CTP are un mesaj dur pentru procurorii DIICOT, cei care au clasat parțial dosarul protestelor reprimate violent din 10 august 2018.

Cunoscutul om de presă este revoltat de faptul că procurorii au clasat parțial dosarul protestelor, în ciuda evidențelor.

ADVERTISEMENT

În opinia jurnalistului, prin decizia de miercuri, DIICOT-ul nu face decât să transmită un mesaj pentru cei din conducerea instituțiilor de forță.

CTP transmite un mesaj pentru DIICOT, după clasarea dosarului 10 august: Dacă ascultați de oamenii politici, veți scăpa

Miercuri, 15 august, DIICOT a decis să claseze parțial Dosarul 10 august, unul în care acuzațiile au curs din ambele direcții, dinspre protestatari, respectiv dinspre forțele de ordine.

ADVERTISEMENT

În legătură cu acest subiect, gazetarul Cristian Tudor Popescu a spus că procurorii DIICOT nu au făcut altceva decât să transmită un mesaj șefilor din Jandarmerie.

”DIICOT ne spune că șefii Jandarmeriei nu au dat niciun ordin. Au dat un ordin să execute dansuri populare. Și ce să vezi, au existat unii jandarmi care au lovit oamenii din stradă. 

ADVERTISEMENT

Ce mesaj transmite DIICOT-ul? Pentru toți șefii organelor de forță: dacă ascultați de oamenii politici e în regulă, veți scăpa. Continuați în felul ăsta și veți ieși basma curată.

Mira-m-aș să răspundă câțiva jandarmi pentru cele provocate. Asta e maximum ce se poate întâmpla.”, a spus CTP la Digi24.

ADVERTISEMENT

DIICOT, decizie de clasare în dosarul 10 august

La aproape doi ani de la protestul diasporei din Piața Victoriei, procurorii DIICOT au dat o soluție parțială în dosarul violențelor din 10 august.

Aceștia au decis să claseze dosarul, pe motiv că nu sunt probe că a fost vorba de o tentativă de lovitură de stat, așa cum susținea Jandarmeria Română în plângerea depusă la Parchet.

Procurorii au mai susținut că reprimarea protestului nu a fost pregătiră din timp de Jandarmerie, așa cum au susținut o parte dintre participanți, care au făcut și plângeri penale în acest caz. Așa că șefii Jandarmeriei de atunci au fost scoși de sub urmărire penală.

Cazul nu se închide complet: există informații, în cazuri punctuale, că unii jandarmi au acționat cu violență împotriva protestatarilor, fără acoperire legală, așa că vor fi investigați pentru purtare abuzivă de procurorii militari.

ADVERTISEMENT