Sporturi

CTP, nemulțumit de reacția de nervozitate a Simonei Halep în meciul cu Dart: ”Nu mi-a plăcut” + ”A fost un meci util, nu unul bun”

23.01.2020 | 12:07
CTP nemultumit de reactia de nervozitate a Simonei Halep in meciul cu Dart Nu mia placut  A fost un meci util nu unul bun
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Australian Open 2020 după un nou meci de două seturi. Favorita numărul 4 de la Melbourne a trecut de Harriet Dart (173 WTA) cu scorul de 6-2, 6-4, în urma unui meci cu un final ceva mai dificil. În setul secund, Simona a avut o reacție nervoasă către staff-ul său, iar acest lucru a fost criticat de jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

CTP critică reacția de nervozitate a Simonei Halep din meciul cu Dart: ”Nu mi-a plăcut”

CTP nu a văzut cu ochi buni ieșirea Simonei Halep din finalul meciului cu Harriet Dart. În opinia jurnalistului, românca nu avea de ce să reacționeze astfel, ci să aștepte ca explozia britanicei din setul secund să se stingă.

ADVERTISEMENT

Momentul cel mai rău al Simonei a fost acela în care, la 5-3 și la 5-4 a strigat la banca ei tehnică, la Darren și Efremov: ”Ce să fac? Ce să fac?”. Trebuia să stea și să aștepte ca explozia rivalei să se încheie.

Simona a făcut o greșeală psihologică pe care nu credeam că o s-o mai văd la ea: a crezut că victoria va veni de la sine. Adversara prinde curaj, se eliberează de emoții și începe să lovească bine în această situație”

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu apreciază meciul cu Dart ca fiind doar unul util, care o va ajuta pe Halep în viitor, nu neapărat unul bun făcut de româncă.

Această enervare a ei nu mi-a căzut bine. A avut un antrenament. A avut și niște schimburi lungi de pe fundul terenului care ii vor fi de folos în continuare. A fost un meci util Simonei, nu unul foarte bun.”, a spus CTP la Digisport.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, reacție nervoasă în finalul setului 2

În finalul setului secund, la scorul de 5-4 pentru ea, Simona Halep a avut emoții la serviciu, britanica jucând din ce în ce mai curajos.

Iritată de jocul rivalei, Halep a izbucnit în direcția propriei loje, acolo unde se aflau antrenorii Darren Cahill și Artemon Apostu Efremov, dar și managerul Virginia Ruzici.

ADVERTISEMENT

”Ce să fac? Ce să fac? Ce să fac?”, striga jucătoarea din România în timp ce gesticula și se lovea cu pumnul peste picior. După acel gest, Simona și-a revenit și a închis meciul cu 6-4.

După meci, Simona Halep a recunoscut că și-a pierdut din concentrare la 5-1 în setul doi și că a simțit o presiune suplimentară când Harriet Dart reușea fiecare lovitură încercată.

„A fost periculos puțin la final, am pierdut concentrarea iar ea a început să joace foarte bine. N-am mai jucat niciodată cu ea până acum, a fost greu să îmi găsesc ritmul. Ea nu lovește puternic, dar a găsit toate colțurile”.

ADVERTISEMENT