Sport

CTP știe de ce Novak Djokovic nu trebuie să fie lăsat să participe la Australian Open: „Ar fi o victorie la scor a tuturor antivacciniștilor”

Cristian Tudor Popescu e de părere că dacă Novak Djokovic va fi lăsat să participe la Australian Open va fi o victorie uriașă a antivacciniștilor și conspiraționișitilor din întreaga lume.
10.01.2022 | 12:25
CTP stie de ce Novak Djokovic nu trebuie sa fie lasat sa participe la Australian Open Ar fi o victorie la scor a tuturor antivaccinistilor
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic ține prima pagină în toate marile publicații de pe mapamond, iar cazul a fost audiat de justiția din Australia.

Numărul unu mondial a reușit o primă victorie și judecătorii au decis să anuleze retragerea vizei sale, însă tatăl sportivului sârb afirmă că Novak Djokovic a fost arestat.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu consideră că autoritățile australiene nu trebuie să aibă milă de Novak Djokovic

Novak Djokovic este cunoscut pentru declarațiile sale împotriva vaccinării COVID-19 și discursul său față de pandemie, care a stârnit ample reacții la nivel internațional.

CTP nu îl iartă pe sârb și consideră că Djokovic trebuie să plătească pentru comportamentul său și pentru faptul că nu s-a vaccinat: I s-a oferit acea derogare ca să nu se vaccineze, dar nu se încadra în excepțiile legale – am văzut cu toții cât se poate de clar cele 4 prevederi ale legii australiene -, între care nu intră acesta că dacă te-ai infectat în ultimele 6 luni atunci poți beneficia de această dispensă. Nu apare în lege, pur și simplu”.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu e de părere că instanța trebuie să aplice în totalitate legea, chiar dacă este vorba despre Novak Djokovic și nu înțelege cum sârbul a primit acea „scutire” de la vaccin: „Atunci pe ce bază s-a luat decizia? Judecătorul trebuie să aplice legea. Eu nu înțeleg, a hotărât judecătorul că din moment ce medicii din statul Victoria și organizatorii Australian Open i-au dat această dispensă, atunci e în regulă”.

Ce ar însemna pentru CTP participarea lui Djokovic la Australian Open: „O victorie la scor a fanaticilor reprezentați de tatăl lui”

Din punctul său de vedere, participarea lui Novak Djokovic la Australian Open ar însemna o mare palmă dată autorităților de antivacciniștii, conspiraționiști și fanaticii naționaliști de pretitutideni, în frunte cu tatăl sportivului:

ADVERTISEMENT

„Cum va fi acceptat așa ceva de către guvernul australian, care trebuie să apere acele prevederi legale, eu nu înțeleg. Deja, în acest moment, procesul Djokovic și tot ce se întâmplă depășește cadrul tenisului, nu mai are nicio importanță acum ce spun acele documente, ce chestiuni legale și ilegale sunt aici.

Novak Djokovic este nevaccinat – că despre asta este vorba – și dorește să joace așa la Australian Open. Dacă el va ajunge să joace în aceste condiții, aceasta este o victorie, la scor, a tuturor antivacciniștilor, conspiraționiștilor, anti-5G-niștilor, precum și a naționaliștilor suveraniști și fanatici, reprezentați de tatăl lui Djokovic. Este o victorie pentru toți aceștia, nu mai are nicio importanță acolo ce chestiuni legale sau medicale sunt”.

ADVERTISEMENT

Ce îi reproșează CTP lui Novak Djokovic: „Asta este de fapt problema”

CTP e convins că Novak Djokovic a făcut o greșeală uriașă prin faptul că nu a ieșit imediat cu o declarație pentru a vorbi despre acest incident și crede că în continuare ar trebui să o facă: „De asemenea, nu știu cum Djokovic va fi primit în aceste condiții în Australia, știindu-se că este în continuare nevaccinat.

Pentru tenis și pentru mine ar fi bine să-l văd jucând pe Novak Djokovic, asta nu poate fi rău niciodată. Dimpotrivă, este extraordinar, dar prin modul în care s-a comportat Djokovic, care nu a făcut nicio declarație… Eu asta i-am cerut din primul moment, ca iubitor al tenisului și ca admirator al său: să iasă să vorbească”.

Cristian Tudor Popescu consideră că Novak Djokovic își poate salva imaginea și să scape de ștampila de antivaccinist numai dacă va ieși public cu o declarație: „În continuare cred că ar trebui să vorbească, ar fi foarte important. Dacă nu, atunci se situează pe poziția antivaccinistului. Asta este, de fapt, problema.

Dacă el ieșea și spunea: «nu sunt vaccinat, dar iată, am avut COVID, prin urmare nu aș avea de ce să fiu vaccinat», era foarte important. El nu respingea în felul ăsta rolul și importanța vaccinului. Dar el tace în continuare”, a declarat reputatul ziarist pentru Digi24.

ADVERTISEMENT