Simona Halep

CTP o avertizează pe Simona Halep după meciul cu Sorribes Tormo: „Nu e voie să se mai întâmple așa ceva!”. Exclusiv

30.04.2021 | 17:58
CTP o avertizeaza pe Simona Halep dupa meciul cu Sorribes Tormo Nu e voie sa se mai intample asa ceva Exclusiv
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu trage un semnal de alarmă după meciul Simonei Halep cu Sorribes Tormo și consideră că numărul trei mondial nu are voie să mai facă astfel de greșeli în fața unei adversare de top.

Simona și-a aflat adversarul din turul al doilea al turneului de la Madrid și continuă cursa spre al treilea trofeu din capitala Spaniei, unde se simte ca acasă.

ADVERTISEMENT

Numărul trei mondial a câștigat o sumă importantă după ce a trecut de Sorribes Tormo, iar reputatul ziarist a fost impresionat de nivelul fizic și de jocul din teren al Simonei.

CTP, semnal de alarmă pentru meciurile viitoare: „Pliskova, Sabalenka sau Naomi Osaka te sancționează în 15 minute!”

„A fost un moment de scădere a concetrării Simonei, nimic altceva. Pur și simplu se mai întâmplă! A avut 6-0, 5-1 și 30-0 și aștepta parcă să se rezolve de la sine meciul. Adversara părea că se bate singură, fără niciun fel de problemă! E genul de meci care curge de la sine și acolo Simona, chiar și la nivelul uriaș la care e și la experiența pe care o are, poate să aibă astfel de momente în care așteaptă ca meciul să se termine el, nu îl închide ea.

ADVERTISEMENT

Sorribes Tormo a avut o minge bună și a reușit un un-doi, a scos-o în dreapta, în cross, Simona a returnat pe centru și cu dreapta inversă a făcut punct! A prins curaj și și-a dat seama că nu are ce pierde. A dat în minge! 

Simona a avut un ghinion mare la a doua minge de meci, când i s-a rupt coarda la retur! A pierdut acel punct, pentru că erau cel puțin trei rupte, practic racheta era inutilizabilă în schimbul care a urmat. Însă nu s-a întâmplat ceva deosebit! Nu am crezut vreun moment că poate întoarce acest meci și să îl câștige. E totuși o diferență evidentă de clasă între cele două jucătoare. 

ADVERTISEMENT

Nu poți să îți dorești un adversar aici pentru Simona. Sunt jucătoare de jumătatea clasamentului mondial și cam de aceeași valoare amândouă. Nu cred că este esențial cu cine va juca Simona în turul trei, ci concentrarea ei. Fizic stă bine, se mișcă bine pe teren, dar nu are voie o astfel de cădere de patru game uri și serii de șapte puncte în fața lui Stormo, care nu este o jucătoare de top zece mondial!

Dacă face asta în fața unei jucătoare precum Pliskova, Sabalenka sau Naomi Osaka, aici astfel de jucătoare te sancționează într-un sfert de oră de nici nu știi ce s-a întâmplat cu tine! Nu e voie să se mai întâmple așa ceva! Eu sper că a fost doar un accident, ceva de moment.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu explică eliminarea Soranei Cîrstea, după ce a câștigat la Istanbul: „A contat mult primul set”

A contat foarte mult ce s-a întâmplat în primul set. Dacă ar fi câștigat acel tie-break, jocul poate foarte bine să meargă în favoarea ei. Jessica Pegula este o jucătoare foarte bună, dar nu este net superioară Soranei. Jocul se desfășura de la egal la egal.

A fost acea cădere a Soranei, când s-a împiedicat în zgură și e posibil ca asta să îi mai fi redus încrederea în alergare și nu a dat drumul la picioare la maximum, însă e un meci pe care la fel de bine putea să îl câștige. Așa s-a întâmplat!

A pierdut primul set „la mustață”, iar Pegula a căpătat din ce în ce mai multă încredere și probabil că așa s-ar fi întâmplat dacă Sorana ar fi luat primul set. Ăsta e tenisul!”, a spus Cristian Tudor Popescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT