News

CTP: „Profesorii care cer spor de calculator sunt cei care sunt depășiți și de care își bat joc elevii”

13.11.2020 | 22:10
CTP Profesorii care cer spor de calculator sunt cei care sunt depasiti si de care isi bat joc elevii
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a comentat, vineri seară, la Digi 24, decizia sindicaliștilor din învățământ de a cere un spor de calculator, în contextul pandemiei și nevoii de a le preda elevilor online. Acesta a criticat într-un mod dur această petiție a cadrelor didactice.

Jurnalistul a blamat profesorii care se plâng de lucrul în online cu copiii și este de părere că cei care nu se descurcă în folosirea mijloacelor digitale se fac de râs în fața celor ce îi privesc din bănci.

ADVERTISEMENT

El a subliniat că este de acord cu mărirea salariilor în sistemul de învățământ, dar că mascarea acestor bani sub forma unor sporuri pentru caculator încearcă să ascundă o incapacitate a cadrelor didactice în utilizarea calculatoarelor.

Cristian Tudor Popescu: „Ăla de vine să țină ora și nici nu știe să deschidă un calculator se face de râs”

Jurnalistul a vorbit despre profesorii care vor, pentru că lucrează cu elevii online, să primească un spor de calculator. Știți ce rezultă pe cale de consecință logică prin acestă cerere? Rezultă că domnii profesori nu s-au ocupat până acum cu calculatorul.

ADVERTISEMENT

Vă imaginați un profesor în România anilor 2010-2020 care nu petrece o oră, două, pe zi în fața unui calculator pentru a se instrui, pentru a se ține la curent cu tot ce evoluează în disciplina pe care o predă? Vă imaginați un profesor care stă fără calculator și se duce la școală? Da! Există! Știți cine e? ”

Gazetarul explică cum sunt tratați respectivi profesori de către elevii lor. „E ăla de care își bat joc copiii, râd în bănci de el. De ce? pentru că i-o iau înainte. Pentru că ei știu niște lucruri și le știu la zi și vorbesc între ei, pentru că ei știu să lucreze cu calculatorul.

ADVERTISEMENT

Și ăla de vine să țină ora și nici nu știe să deschidă un calculator se face de râs pentru că este depășit de faptul că nu are acces la această tehnologie. Și el este profesorul, cel care refuză acum să lucreze online. Refuză să lucreze online! De ce? Pentru că nu știe, în primul rând, să lucreze.

CTP a condamnat și cadrele didactice care refuză înregistrarea cursurilor pe care le țin. „De ce refuză, cum am auzit la unii profesori, să se înregistreze orele tinute, cursurile ținute online? Cum, cum îți permiți să ceri așa ceva? Dumneata ții cursul plătit de stat, de la buget, la școală și pretinzi că ora respectivă nu poate fi înregistrată? E proprietatea dumitale personală?, întreabă retoric jurnalistul.

ADVERTISEMENT

Acesta conclude spunând că: „un profesor care ar fi utilizat calculatorul în mod firesc, în pregătirea personală, nu ca să țină ore online, înainte de pandemie, ce spor să ceară?, subliniind că nu ar fi avut această pretenție

Totuși, el recunoaște că un sistem de învățământ puternic este bazat pe oameni care sunt remunerați corespunzător, dar spune că „ar fi corect să ceară salarii mai mari, direct! Ăsta e un spor vechi, de 25 de ani, când erau calculatoarele alea vechi. În niciun caz radiația unui ecran de calculator nu este mai periculoasă decât radiația telefonului pe care îl au toți profesorii”.

ADVERTISEMENT
Tags: