News

CTP, reacție devastatoare după decesul bebelușului de la Suceava: ”Nu știam că Dumnezeu e nazist”

02.02.2021 | 09:32
CTP reactie devastatoare dupa decesul bebelusului de la Suceava Nu stiam ca Dumnezeu e nazist
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a avut o reacție extrem de dură față de poziția Arhiepiscopiei Suceava după decesul bebelușului de doar 6 săptămâni, survenit după un botez care a avut loc duminică.

Luni, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a transmis un comunicat cu privire la tragedia de la slujba de botez din 31 ianuarie. Biserica spune că îi este greu să înțeleagă ”de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea”.

ADVERTISEMENT

CTP s-a arătat extrem de revoltat de acest pasaj din comunicatul arhiepiscopiei și compară textul cu tezele naziste.

CTP, după decesul bebelușului de la Suceava: ”Nu știam că Dumnezeu e nazist”

Într-o intervenție la Europa FM, gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat în termeni extrem de duri comunicatul Arhiepiscopiei Sucevei si Rădăuților în legătură cu tragedia din weekend, atunci când un bebeluș a decedat după ce a fost botezat, scufundat total în apă.

ADVERTISEMENT

CTP a criticat următorul pasaj din comunicatul arhiepiscopiei: ”În tratatul său ‘Despre copiii care mor timpuriu’, Sfântul Grigorie de Nyssa oferă mai multe răspunsuri, subliniind că orice făptură creată vine de la Dumnezeu, Care se îngrijește de existența acesteia, fie ea mai lungă sau mai scurtă.

Iar dacă îngăduie curmarea unei vieți înainte de vreme, după mintea omenească, este pentru că, în preștiința Sa, Dumnezeu nu vrea să-l priveze pe prunc de vreuna din binecuvântările Sale, știut fiind faptul că omul este înzestrat cu multe daruri, pe care are însă libertatea să le folosească precum consideră”.

ADVERTISEMENT

CTP consideră că acest pasaj este identic cu tezele naziste. ”Ce-i aici? Aici este Sparta și după aceea nazismul. Deci Dumnezeu procedează aidoma spartanilor. Adică Dumnezeu l-a omorât pe copil pentru ca nu vrea sa il priveze de vreuna dintre binecuvântările sale. Înțeleg că acest copil s-a născut cu dizabilități, avea niște probleme de sănătate.

Și ce ne spune BOR? Că Dumnezeu i-a luat viata acelui copil ca să nu traiască lipsit de picioare, de ochi. Sa nu traiască neîntreg. Să nu se chinuiască. Așa procedau spartanii! Îi suiau pe stânca pe copii și ii aruncau de acolo pe cei care nu corespundeau.

ADVERTISEMENT

Iar naziștii… Ideea lui Hitler a fost lichidarea tuturor, cum ii numea, handicapaților mintal, a nebunilor, a persoanelor cu dizabilități, toți aceștia trebuiau dacă nu lichidați, măcar sterilizați. Iată, deci Dumnezeu este nazist în viziunea lor.

Ce să le spui ăstora? Că Toulouse Lautrec nu avea picioare? Unul dintre cei mai mari pictori ai lumii nu a avut picioare toată viata. S-a târât de colo-colo și a lăsat o operă nemuritoare umanității”, a declarat CTP la Europa FM.

CTP, despre scufundarea în apă a bebelușului: ”Este o stupizenie”

CTP a criticat și tehnica de scufundare a copilului de trei ori în apă și spune că ar fi suficient ca bebelușul să fie udat puțin pe creștet.

”Este o stupizenie, toarnă-i de trei ori apă cu cana pe cap. Nu-l primește Hristos printre iubitorii săi dacă îi toarnă apa cu cana pe cap? Să ia așa, cu gestul religios, apa în căușul palmelor și să-i dea drumul de trei ori pe capul copilui sau adultului”, a mai spus jurnalistul, referitor la ritualul arhaic al botezului, care ar trebui schimbat, în viziunea sa.

ADVERTISEMENT
Tags: