News

CTP, reacție după ce Klaus Iohannis a respins propunerile de miniștri: “Eu așteptam altceva

28.08.2019 | 19:42
CTP reactie dupa ce Klaus Iohannis a respins propunerile de ministri Eu asteptam altceva

Cristian Tudor Popescu a reacționat după decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge toate propunerile pentru remanierea Guvernului PSD condus de Viorica Dăncilă. Gazetarul taxează, însă, apelul electoral lansat de șeful statului pentru propria candidatură la alegerile din noiembrie.

CTP îl taxează dur pe Klaus Iohannis, după apelul electoral pentru prezidențiale

Eu așteptam altceva. Măcar să nu încheie această alocuțiune a domniei sale cu solicitarea  – ca să nu folosesc alt verb – votului cetățenilor pentru cine? Pentru domnia sa, în campania electorală. Adică, măcar să fi păstrat această aparență. Data trecută, i-a asigurat pe cetățeni că după alegerile prezidențiale, în care, firește, se subînțelegea că va fi votat și va câștiga, va asigura o nouă majoritate pentru parlament și o nouă guvernare pentru România”, a spus reputatul jurnalist într-un interviu acordat recent la Digi 24.

Totodată, CTP consideră că respingerea miniștrilor propuși de Viorica Dăncilă este o decizie firească, în condițiile în care premierul „i-a oferit pe tavă președintelui Klaus Iohannis puncte electorale”. În declarația de presă susținută miercuri, șeful statului a reiterat ideea conform căreia România are nevoie de o schimbare autentică, pentru a pregăti o nouă guvernare, dar și de o majoritate politică largă și proeuropeană pentru relansarea țării.

Klaus Iohannis a respins propunerile pentru remanierea Guvernului. Sursa foto: realitatea.net
Klaus Iohannis a respins propunerile pentru remanierea Guvernului. Sursa foto: realitatea.net

„Președintele Iohannis bate cuiul în scândura pe care i-a întins-o cu grație doamna Dăncilă”

Acum, acest moment anticipat de Klaus Iohannis vine mai devreme mulțumită doamnei Dăncilă. Doamna Dăncilă este artizanul a ceea ce vedeți. Domnul Iohannis nu face altceva decât să bată cuiul în scândura pe care i-a întins-o cu grație doamna Dăncilă, care s-a încăpățânat să preia PSD, s-a încăpățânat să candideze la Președinție, a dus la ruperea coaliției de guvernare și a oferit în acest fel pe tavă președintelui Iohannis puncte electorale, pe care le-a câștigat în acest moment.

Mișcările sunt logice din partea președintelui și firește că respinge în bloc, iarăși, aberantele numiri ale doamnei Dăncilă: Gîrbovan, Iulian Iancu, cum poți să vii cu așa ceva în astfel de momente?!”, a mai spus Cristian Tudor Popescu, catalogând candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale drept o glumă în care nici măcar premierul nu mai pare să creadă.