ADVERTISEMENT
News

CTP, reacție dură după angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR: ”Dacă ești o incompetentă și impostoare, te vei transforma automat într-o valoare”

Cristian Tudor Popescu (CTP) a avut o reacție extrem de dură după ce Viorica Dăncilă, fostul premier al României, a fost angajată la Banca Națională a României (BNR).
Autor: Adrian Baciu | 19.05.2021 | 00:09
CTP, reacție dură după angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR: ”Dacă ești o incompetentă și impostoare, te vei transforma automat într-o valoare”
CTP, reacție dură după angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR: ”Dacă ești o incompetentă și impostoare, te vei transforma automat într-o valoare”. Sursa foto: hepta.ro

Într-un editorial scris marți și postat pe site-ul Republica, gazetarul începe abrupt și spune că ”Dacă ești suficient de multă vreme o incompetentă și impostoare, te vei transforma automat într-o valoare”, făcând trimitere la evaluarea fostului premier de către instituția băncii centrale.

ADVERTISEMENT

În materialul său, CTP nu-l iartă nici pe Guvernatorul Mugur Isărescu. Jurnalistul îi cere acestuia să o angajeze la crama sa în cazul în care ”are o datorie” față de fostul premier.

CTP reacționează dur după angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR

Cristian Tudor Popescu recunoaște că nu i-a venit să creadă, marți, când a văzut știrea conform căreia Viorica Dăncilă a ajuns pe un post important în cadrul Băncii Naționale a României.

”V. Dăncilă, angajată consultant de BNR. Întâi am crezut că nu văd bine, pe urmă a apărut poza pe ecran”, scrie gazetarul.

ADVERTISEMENT

CTP apreciază că Adrian Vasilescu, consilierul lui Mugur Isărescu, prin argumentul expus că Viorica Dăncilă ”cunoaște oameni ecologiști, din zona verde, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea”, îl transformă pe fostul premier într-un ”șperaclu” (n.r. DEX: Instrument de metal în formă de cui îndoit la vârf, care servește la descuierea încuietorilor).

”Marele sfetnic Vasilescu Adrian Gură de Aur ne-a dăruit și o explicație: ”Dna Dăncilă a fost prim-ministru, a fost europarlamentar multă vreme.

Cunoaște toate căile din Uniunea Europeană. Cunoaște oameni ecologiști, din zona verde, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe… Poate deschide uși…”.

ADVERTISEMENT

”Dacă mandibulezi avec un barosan european la o masă, când te ridici ești înconjurată de o aură care-ți deschide toate ușile, mai ceva ca un șperaclu.

Ca să nu mai vorbim de faptul, cu totul magic, că V. Dăncilă a băut cafea, stimați concetățeni, nu vreun nenorocit de ceai sau o fanta, CAFEA. Știți dumneavoastră ce înseamnă să bei o cafea la Europa? Habar n-aveți”, scrie jurnalistul.

ADVERTISEMENT

În materialul său, CTP reamintește tuturor de atitudinea controversată a Vioricăi Dăncilă din momentul când a refuzat în Parlamentul European să dea explicații privind modificarea legislației din justiției și se întreabă: ”dacă doamna prim-ministru ar reuși să treacă un concurs pentru un post de ușieră la Bruxelles…”.

Viorica Dăncilă, angajată la BNR

Viorica Dăncilă, fost premier al României în guvernul PSD-ALDE și fostă candidată la prezidențiale a PSD în 2019, a fost numită consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

ADVERTISEMENT

Întrebat ce o recomandă pe Dăncilă pentru această poziție extrem de importantă, Dan Suciu, directorul de comunicare al BNR, a explicat că experiența ca prim-ministru și cunoștințele acesteia în domeniu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT