News

CTP, reacție dură după decizia în cazul Codruței Kovesi: “Acest act terorist nu a reușit”

03.04.2019 | 21:23
CTP reactie dura dupa decizia in cazul Codrutei Kovesi Acest act terorist nu a reusit

Cristian Tudor Popescu a avut o reacție dură după decizia în cazul Codruței Kovesi. Fosta șefă a DNA poate pleca acum din țară, dat fiind că instanța supremă i-a ridicat controlul judiciar impus de Adina Florea.

CTP, reacție dură după decizia în cazul Codruței Kovesi

Potrivit spuselor gazetarului, decizia judecătorilor a zădărnicit planurile Secției care urmărea terorizarea magistraților din România. De asemenea, jurnalistul a precizat că menținerea controlului judiciar ar fi însemnat stigmatizarea cu ajutorul propagandei a lui Kovesi în ochii publicului, nu repercusiuni asupra tuturor magistraților. „Nu a reuşit acest act terorist pentru că mai există judecători care să judece corect şi cu bun simţ”, a subliniat CTP.

Dosarul lui Kovesi a fost deschis în luna decembrie a anului 2018, în urma sesizării depuse de Sebastian Ghiță ce a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupție. Fostul deputat susținea că fosta șefă a DNA i-a cerut să achite, în 2011, suma de 200.000 de euro pentru aducerea lui Nicolae Popa cu un avion din Indonezia. Despre deschiderea dosarului, CTP spune că este o fantasmagorie. „Scopul acestei acţiuni a secţiei pentru terorizarea magistraţilor nu a fost atins.

CTP, reacție dura după decizia în cazul Codrutei Kovesi: “Acest act terorist nu a reușit”
“Acest act terorist nu a reușit”

”Această anchetă, acest dosar care i-a fost deschis Codruței Kovesi e o fantasmagorie”

Această anchetare, acest dosar care i-a fost deschis Codruţei Kovesi, cu toată povestea cu Nicolae Popa şi Indonezia, e o fantasmagorie care nu poate duce în niciun caz la condamnarea doamnei Kovesi. Şi atunci, scopul acestui dosar era controlul judiciar instituit acum asupra doamnei Kovesi, ca substitut de arestare, pentru că asta ar fi fost ideal pentru secţia de terorizare a magistraţilor – să o reţină sau să o aresteze.

Nu au avut nervii suficient de tari să facă asta şi au recurs la acest control judiciar care, cui îi era adresat? Tuturor magistraţilor din această ţară care încă mai judecă potrivit minţii şi conştiinţei lor, care nu se supun terorii. Mesajul era: <dacă am putut să-i facem asta lui Kovesi, fosta şefă a DNA, vă daţi seama ce o să păţiţi când o să ne ocupăm de voi dacă ne supăraţi cu ceva!>”.