News

CTP, reacție dură după mesajul lui Klaus Iohannis de relaxare a unor măsuri! „A fost un exercițiu de imagine. Nu ne putem baza pe răspunderea românului”

22.04.2020 | 14:44
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut o reacție dură după mesajul lui Klaus Iohannis de relaxare a unor măsuri în plină pandemie de coronavirus.

CTP, reacție dură după mesajul lui Klaus Iohannis de relaxare!

„A fost un exercițiu de imagine pentru a detensiona starea opiniei publice dupa aceste discursuri foarte aspre pe care le-a avut.

ADVERTISEMENT

Vine pentru a da o perspectivă oamenilor, o speranță că lucrurile măcar în privința libertății de mișcare se îmbunătățesc”, a spus CTP la Digi 24

„A fost un exercițiu de imagine. Nu ne putem baza pe răspunderea românului”

„În mod evident dacă ne gândim la regulile comunicării, am mai auzit de la domnul președinte, stați în casă, de nenumărate ori.

ADVERTISEMENT

Este o știre destul de tocită, ea nu va mai avea un impact deosebit. Cealaltă, care este noutate se va transmite mult mai bine și mai rapid. După părerea mea există o prevedere acum în regulile pe care domnul președinte a precizat că trebuie să le respectăm.

Și a făcut-o pentru că tendința oamenilor este cum li se spune că urmează o relaxare, imediat fac un scurtcircuit în cap și ei spun că de mâine.

ADVERTISEMENT

Vor fi, chiar și cu precizarea președintelui cât se poate de fermă, vor fi inși care mâine vor țipa la polițiști că nu mai e  nevoie de declarație, că a zis domnul președinte. De aceea a făcut acest anunț. Există o prevedere care trebuie ridicată de mâine, nu peste 3 săptămâni și anume acel interval 11-13 în care e permiăa ieșirea la cumpărături a persoanelor peste 65 de ani.

A fost ineficientă această măsură, oamenii s-au înghesuit, au fost destui cei care nu aveau 65 de ani și au venit în acest interval, nu au ținut seama. Este un interval prea scurt pentru niște oameni în vârsta, e nepotrivit.

ADVERTISEMENT

Vom avea temperaturi de 25 de grade, care la ora prânzului sunt cele mai mari în cursul zilei, temperaturi suportate greu de oamenie de această vârstă. Trebuie înlocuit măcar intervalul orar, de pildă dimineața de la 8-11. Asta  nu poate să aștepte, este o metodă ineficientă. 

Nu ne putem baza pe răspunderea românului. Ne putem baza pe răspunderea responsabilă și liber constrânsă a românului. Daca lucrurile erau lăsate cum au și dorit de altfel unii politicieni, atunci ar fi fost jale. Și acum folosesc un eufemism.

Este nevoie de astfel de restricții și mesaje dure. Să nu uităm câte dosare penale s-au alcătuit, aproape 500, zeci de mii de inși au fost amendați și câte zeci de milioane de euro au însumat aceste amenzi. E clar că oamenii nu respectă.

Dacă până acum au ținut seama de infectare tot așa o să-i afecteze și de acum înainte, pandemia nu a început ieri. Oamenii nu vor fi nici mai înfricoșați și nici mai responsabili sau iresponsabili. Prin urmare e corect ca măsurile să nu se schimbe până la încetarea stării de urgență”, a mai spus Cristian Tudor Popescu

ADVERTISEMENT