News

CTP, reacție dură înainte de Paște: ”Pupatul moaștelor și icoanelor nu poate să ajute mai mult decât pupatul tubului ventilatorului”

08.04.2020 | 21:42
CTP reactie dura inainte de Paste Pupatul moastelor si icoanelor nu poate sa ajute mai mult decat pupatul tubului ventilatorului
ADVERTISEMENT
CTP a avut o reacție dură înainte de Paște și i-a mitraliat pe cei care ar vrea ca bisericile să fie deschise în perioada sărbătorilor. Jurnalistul consideră că distanțarea socială din următoarea perioadă ajută mult mai mult decât înghesuirea credincioșilor în lăcașurile de cult.

CTP, reacție dură înainte de Paște: ”Pupatul moaștelor și icoanelor nu poate să ajute mai mult decât pupatul tubului ventilatorului”

Cristian Tudor Popescu este de părere că România încă este departe de ziua în care măsurile izolării la domiciliu ar trebui relaxate. În opinia acestuia, sărbătorile de Paște ar trebui să-i găsească pe români la casele lor, și nu în biserici.

CTP consideră că revenirea credincioșilor în biserici nu ar face decât să crească numărul morților. Jurnalistul mai spune că ”Dumnezeul colectiv” ar trebui înlocuit în aceste zile de un ”Dumnezeu al fiecăruia în parte”.

ADVERTISEMENT

”Poate că vom înțelege, cu ocazia acestor sărbători de Paște, pe care sper să le petrecem în izolare în casele noastre și nu în altă parte, că Dumnezeu nu poate face nimic în fața acestui virus infim.

Dacă ne strângem cu toții la bisericile din România și ne rugăm să se ducă virusul, atunci vom muri unul câte unul. Poate vom înțelege că pupatul moaștelor și icoanelor nu poate să ajute în momentul acesta mai mult decât pupatul tubului ventilatorului de la terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

Poate că unii vor mai înțelege ceva. Că Dumnezeul colectiv pe care îl prea slăvești la Biserică poate să fie înlocuit le fiecare acasă de un Dumnezeu al fiecăruia la care să te rogi în intimitatea sa.

Poate că acum, în singurătate, îl vei descoperi pe Dumnezeul tău, pe care să nu încerci să-l impui altora, Dumnezeu ne învață să ne iubim aproapele ca pe tine însuți pentru că numai așa îl vei putea iubi pe Dumnezeu Covidul ne învață ceva mai mult îna aceste zile. Ne învață să ne iubim departele.”, a spus CTP la Digi24.

ADVERTISEMENT

CTP, laude pentru Klaus Iohannis

Într-o ieșire publică din cursul zilei de miercuri, președintele României, Klaus Iohannis, a făcut un apel public pentru români și le-a cerut să petreacă Paștele în izolare, cât mai departe de cei dragi.

CTP cataloghează gestul șefului Statului drept unul excepțional și îl pune în raport ce ieșirile altor lideri de pe planetă care au desconsiderat pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Un mesaj normal și în același timp un mesaj excepțional. Haideți să ne gândim putin la ceea ce au făcut alți lideri. Lângă noi, premierul bulgar a declarat că: ”Eu nu pot să închid bisericile. Nu pot scăpa de pandemie decât cu ajutorul lui Dumnezeu.

Președintele Braziliei se tratează de coronavirus cu băi de mulțime. El spune că această pandemie e o invenție, o iluzie. Ce a făcut Boris Johnson? Spunea că nu e nicio problemă. E necesar să ne spălăm pe mâini. Iar Donald Trump, care tratează corona ca o simplă gripă.

Atitudinea președintelui Klaus Iohannis ar trebui prețuită de români. El a mai spus ceva. Că nu e cazul să ne relaxăm și e foarte bine că a făcut asta. De ce? Pentru că se creează o iluzie dată de numărul mic de infectări și de morți. Sunt atâtea țări cu zeci de mii de infectări și de morți.

Și atunci, mesajul președintelui,este foarte important, pentru că vine de la depozitarul puterii. Legat de mesajul lui Iohannis: ”Petrec Paștele cu soția mea Carmen”. I-a spus numele. Asta este o ancoră audio.

Și vizuală. Lumea chiar vede perechea Klaus-Carmen stând în casă și rugându-se. Pentru că nu este mesajul unui ateu.”, a mai spus CTP pentru postul de știri.

ADVERTISEMENT