News

CTP, reacție dură la adresa surprizei AUR! „Își are originile în Partidul Comunist”

07.12.2020 | 00:09
CTP reactie dura la adresa surprizei AUR Isi are originile in Partidul Comunist
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut o reacție dură după anunțarea rezultatelor la adresa surprizei AUR! CTP nu a ezitat și a transmis că Alianța pentru Unirea Românilor ”își are originile în Partidul Comunist”.

Mai mult de atât, gazetarul vede asemănări între PSD şi AUR, ultimii încercând să copieze anumite discursuri ale social democraților.

ADVERTISEMENT

”AUR își are originile în Partidul Comunist. Așa cum a apărut AUR în peisajul acesta, după ce PSD-ul a lăsat deoparte subiectul ăsta antieuropean, naționalist feroce, românist până la cer, l-a luat AUR.

CTP, reacție dură la adresa surprizei AUR!

Firește că a fost mai întâi PRM-ul, dar înainte de PRM a fost în interiorul Partidului Comunist Român, a apărut odată cu Ceaușescu, în interiorul partidului a apărut un AUR, atunci, în anii 70 – 80, care a întors comunismul pe dos, de fapt.

ADVERTISEMENT

Internaționalismul l-a transformat în naționalism, a venit cu niște idei mai degrabă neolegionare, decât comuniste, și de acolo se trage această linie care merge prin PRM, prin PSD în ultimii 3 ani și ajunge acum la AUR”, a spus Cristian Tudor Popescu la Știrile Pro TV.

De asemenea, Cristian Tudor Popescu consideră că scorul înregistrat la alegerile parlamentare reprezintă „poza cea mai rea, după părerea mea, cu o diferență mică între PNL și PSD. O să vedem în favoarea cui”.

ADVERTISEMENT

Ziaristul merge pe ideea că viitorul nu sună bine deloc. „Oricum ar fi, tot rău este”, a mai precizat CTP, la emisiunea „Eu contez, eu votez” a Adrianei Nedelea, pe libertatea.ro.

Vă readucem aminte că primul Exit Poll a indicat că PSD este pe primul loc la alegerile parlamentare, urmat de PNL și la mare distanță de USR/Plus.

ADVERTISEMENT

„Dacă PSD va câștiga alegerile, asta îl va face pe domnul Ciolacu să se ducă la Cotroceni cu o propunere de premier, nu va primi acest premier, evident că nu îl va nominaliza președintele Iohannis, dar nu acesta este obiectivul principal al PSD, ci locul întâi.

Dacă are locul I, atunci imaginea partidului rămâne vie, conducerea actuală a partidului este validată și pot să rămână în așteptare, într-o poziție bună”, a declarat CTP.

De asemenea, jurnalistul crede că scopul PSD nu este „neapărat să ajungă la guvernare în această situație dificilă”, ci să aștepte „momentul în care să răstoarne această majoritate fragilă și să ajungă la guvernare”.

„Dacă PSD este la mică distanță în spatele PNL, atunci se va declanșa scenariul furt-fraudă-ne-au furat. Deci, vom avea un scenariu de tip Statele Unite. Oricum, este clar că majoritatea care se va realiza în Parlament nu va fi o majoritate decisivă, cu marjă suficientă pentru a putea lua niște hotărâri poate mai puțin populare, dar în favoarea României pe termen lung.

Și mai este un parametru, distanța dintre PNL și USR. Dacă ea se menține la dublu, atunci sunt premisele unei negocieri care poate fi eficientă pentru o alianță de guvernare. Dacă se apropie prea mult cele două, atunci USR este un partener foarte dificil de negociere. Sunt aroganți, vor avea pretenții foarte mari și este posibil să nu se înțeleagă”, a mai declarat CTP

Nici strategia liberalilor nu l-a încântat prea mult pe jurnalist. „PNL a greșit strategia. Dacă în septembrie își luau inima în dinți și făceau lockdown, carantină totală pe țară, ca în primăvară, o lună de zile, acum nu am fi avut aceste cifre care ne dau fiori, nu am fi avut morții și infectații de fiecare zi și ar fi avut timp și populația să se mai vindece de frică până la alegeri”, a mai subliniat jurnalistul

 

ADVERTISEMENT