News

CTP, reacție dură la aplauzele liderilor USR PLUS după demisiile din Guvern: „E un gest de pe vremea lui Ceaușescu”

Jurnalistul a avut o reacție foarte acidă la aplauzele membrilor USR PLUS, după ce miniștrii și-au dat demisiile din Guvern.
06.09.2021 | 20:11
CTP reactie dura la aplauzele liderilor USR PLUS dupa demisiile din Guvern E un gest de pe vremea lui Ceausescu
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut o reacție dură după ce miniștri USR PLUS și-au anunțat demisiile din Guvern. Acesta a spus că de acum a fost declanșată criza politică în țara noastră.

CTP, după anunțarea demisiilor USR PLUS „E un gest de pe vremea lui Ceaușescu”

Practic, Guvernul de acum este unul minoritar, după ce coaliția aflată la guvernare s-a destrămat. Gazatarul a fost foarte dur la adresa celor din USR PLUS și i-a acuzat că au făcut un gest „de pe vremea lui Ceaușescu”, care „l-a înfiorat”.

ADVERTISEMENT

Mai mult, el a atras atenția și asupra problemelor cu care se confruntă populația în aceste momente când are loc criza politică, anume cazurile în creștere de coronavirus, facturile și prețurile tot mai mari.

„Acești miniștri părăsesc Guvernul și declanșează criza politică, prin schimbarea configurației politice a Guvernului, trebuie să treacă prin Parlament noul Guvern.

ADVERTISEMENT

Ceea ce echivalează cu o moțiune de cenzură. Ce aplaudați, măi oamenilor? E un gest de pe vremea lui Ceaușescu.

Aplaudați faptul sumbru, trist că ieșiți din Guvern și că urmează o perioadă de instabilitate politică atunci când numărul celor internați la ATI crește de la o oră la alta, când cresc facturile şi preţurile?”, a spus acesta, la Digi24.

ADVERTISEMENT

CTP spune că USR PLUS s-a discreditat în fața alegătorilor

Cristian Tudor Popescu a mai precizat și că partidul a reușit un lucru negativ, anume acela de a se discredita în fața alegătorilor prin faptul că s-a aliat cu AUR.

„Au fost prezentate realizările miniștrilor USR PLUS. Ar mai trebui adaugate două, nu știu de ce le-a lăsat deoparte domnul Barna.

ADVERTISEMENT

Au reușit să se discrediteze prin punerea semnăturilor alături de cele ale AUR, în ochii suporterilor, votanților civilizați, europeni, raționali și de bun simț.

Mai sunt și alți votanți USR PLUS, aceia vor merge cu ei până în pânzele albe. Prima categorie este acum șocată, dezamăgită de tot ceea ce a văzut”, a declarat el.

Gazetarul a subliniat și faptul că liderul AUR a făcut niște declarații la adresa USR PLUS care nu le fac deloc cinste și care arată faptul că acesta dintâi nu dorește o uniune cu USR PLUS.

„Soluția corectă a USR PLUS era să facă ce au făcut acum, să plece din Guvern. Între timp și-au pus semnăturile alături de AUR, au legitimat acest partid periculos pentru România, anti-european, care era izolat în Parlament.

A fost validat în mod gratuit. Cine e acest partid?

A declarat președintele AUR: Nu vrem să ne unim cu USR PLUS pentru că ei sunt Satana, noi suntem cu Dumnezeu. Noi suntem cu Bucureștiul, ei sunt cu Bruxelles”, a mai spus jurnalistul.

ADVERTISEMENT