News

CTP, reacţie explozivă după eliberarea lui Liviu Dragnea: “Nu îl aşteaptă nimeni ca pe un salvator. Nu are unde să se ducă!”

Fostul lider al Partidului Social Democrat și-a văzut împlinit visul de a fi eliberat din închisoare înainte de termen.
15.07.2021 | 14:52
CTP reactie exploziva dupa eliberarea lui Liviu Dragnea Nu il asteapta nimeni ca pe un salvator Nu are unde sa se duca
CTP, reacţie explozivă după eliberarea lui Liviu Dragnea: "Nu îl aşteaptă nimeni ca pe un salvator. Nu are unde să se ducă!" Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Întrebarea care a făcut înconjurul tuturor redacțiilor de presă după vestea că judecătorii din Giurgiu au admis cererea de eliberare condiționată este: ce va face Liviu Dragnea în continuare, în special din punct de vedere politic.

Ce spune Cristian Tudor Popescu despre viitorul lui Liviu Dragnea în politică

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de părere că Liviu Dragnea nu va fi primit cu brațele deschise în PSD, ba nici măcar AUR nu va fi o gazdă bună pentru fostul lider social democrat.

ADVERTISEMENT

”Nu-l așteaptă pesediștii pe Dragnea în momentul de față ca pe un salvator, care să scoată partidul dintr-o vrie în care nu se află. Unde s-ar mai putea duce Dragnea cu discursul lui antieuropean, antioccidental, naționalist, suveranist? Să se ducă la AUR.

Însă AUR nu are ce să facă cu el, nu și-ar asuma un asemenea risc. Abia au scăpat de Șoșoacă, deci de un personaj care încearcă să-și impună vederea, totalitar, din partid. Ce fac? Îl iau pe Dragnea?

ADVERTISEMENT

Prin urmare, la partidele existente, Dragnea nu are unde să se ducă. Iar ca să-și facă singur un partid e greu, după părerea mea. Nu imposibil, poate încerca așa ceva. Nu știu dacă i se permite. N-are voie să fie lider politic”, este de părere gazetarul.

CTP a mai explicat și cum ar putea atrage Dragnea public dacă își dorește o revenire în politică.

ADVERTISEMENT

”Nu cu discursul antijustiție poate domnul Dragnea să mănânce o pâine politică, ci cu discursul antieuropen, antimultinaționale, îndreptat împotriva străinilor, un discurs suveranist de tip maghiar.

Aici da. Are destul ascultători acum în România și poate să vină cu o astfel de temă. Se vor găsi, știți ce se va găsi cu sigguranță? Se vor găsi televiziuni și site-uri care să-l citeze pe domnul Dragnea. Și dacă practică un astfel de discurs anti UE, ca să spunem foarte limpede despre ce este vorba, atunci poate să aibă o audiență”, a concluzionat Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT

Fostul lider PSD executa la penitenciarul Rahova o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare, la penitenciarul Rahova. Acesta a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă înainte de a depune cererea pentru eliberare condiționată.

Nu este singurul dosar penal pe numele lui Liviu Dragnea. Direcția Națională Anticorupție a anunțat punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lui în dosarul Tel Drum.

Fostul lider PSD trebuie să răspundă procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie și într-un dosar de corupție, în care este acuzat de trafic de influenţă şi folosire a influenţei sau autorităţii pentru obținere de foloase necuvenite. Este vorba de întâlnirea cu Donald trump de la Washington.

ADVERTISEMENT