Sport

CTP, reacție virulentă la adresa Ana Mariei Popescu, după ce l-a lăsat cu mâna întinsă pe ministrul Eduard Novak: „Mi se pare deja tupeu de mahala!”

Cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu a avut o reacție dură la adresa scrimerei Ana Maria Popescu, după ce nu a dorit să dea mâna cu Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului.
29.07.2021 | 14:07
CTP reactie virulenta la adresa Ana Mariei Popescu dupa ce la lasat cu mana intinsa pe ministrul Eduard Novak Mi se pare deja tupeu de mahala
ADVERTISEMENT

Ana Maria Popescu și Eduard Novak se află într-un conflict aprins, pe tema bugetului alocat scrimei din România.

Ana Maria Popescu a cucerit medalia de argint la spadă, la Jocurile Olimpice 2020. Aceasta a ratat medalia de aur, după ce a pierdut finala contra chinezoaicei Sun Yiwen în prelungiri.

ADVERTISEMENT

CTP, reacție virulentă la adresa Ana Mariei Popescu, după ce l-a lăsat cu mâna întinsă pe ministrul Eduard Novak

CTP caracterizează drept „tupeu de mahala” gestul Ana Mariei Popescu de a-l lăsa cu mâna întinsă pe ministrul Eduard Novak.

„Ana Maria Popescu are și alte talente

Performanțele cu spada ale doamnei Ana Maria Popescu sunt mari și incontestabile, dar nu pot să spun că mă umple de admirație comportamentul ei ca om.

ADVERTISEMENT

Să-i spui ministrului Sportului să se ducă să ia el medalie de aur în locul tău e o zicere pe cât de agresivă, pe atât de ieftină, ca să nu zic prostească.

Bugetul scrimei românești este cu siguranță insuficient, ca, de altfel, al multor altor discipline, dar să refuzi să dai mâna cu același ministru, venit să-i întâmpine la aeroport pe sportivii întorși de la Tokyo, mi se pare deja tupeu de mahala, pe care nu cred că dna Popescu l-a învățat din nobila artă a mușchetarilor.

ADVERTISEMENT

Nu știu care va fi viitorul în scrimă al dnei Popescu, însă, cu astfel de talente, cred că ar putea face o carieră remarcabilă și în încăierarea politică dâmbovițeană”, a declarat Cristian Tudor Popescu, pentru republica.ro.

De la ce a pornit conflictul dintre Ana Maria Popescu și ministrul Eduard Novak

Sâmbătă, după ce a cucerit medalia de argint, Ana Maria Popescu a avut un comentariu tăios cu privire la bugetul alocat scrimei din România de către Ministerul Tineretului și Sportului.

ADVERTISEMENT

„Sper ca de data asta să fie suficient argintul, să nu fie ca data trecută când ’Brînză a pierdut aurul’. Sper să fie ceva mai bine și medalia asta să cântărească suficient cât să asigure un buget de bun simț pentru viitorul scrimei românești”, declara Ana Maria Popescu.

Ulterior, ministrul Eduard Novak a venit cu o replică pentru Ana Maria Popescu.

„După părerea mea, și dacă bugetul federației de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câștige ieri (sâmbătă, 24 iulie – n.r.), sau nu câștiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri.

Nu vreau să ducem discuția în altă parte, să ne bucurăm de această medalie și să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aș dori să ajungem și cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica.

Ana-Maria Popescu a obținut un super rezultat, sincer peste așteptările mele. Dar pentru mine această medalie de argint este o medalie de aur.

Pentru Ana-Maria, felicitări din inimă, este o campioană uriașă a României”, a replicat ministrul Novak.

ADVERTISEMENT