News

CTP, reclamat la CNCD după apelativul ”vite” la adresa credincioșilor

03.11.2020 | 21:36
CTP reclamat la CNCD dupa apelativul vite la adresa credinciosilor
ADVERTISEMENT

CTP a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după conflictul deschis avut cu reprezentanții BOR, soldat cu apelativul ”vite” adresat de jurnalist unei părți a credincișilor.

Luni, 2 noiembrie, Asociația ”NeamUnit” a anunțat că a depus o plângere la CNCD împotriva jurnalistului Cristian Tudor Popescu, care, prin declarațiile sale, ar fi jignit întreaga suflare creştin-ortodoxă.

ADVERTISEMENT

În contextul pelerinajului de Sf. Dimitrie cel Nou, publicistul a lansat o serie de atacuri la adresa unei părți din credincioșii participanți la eveniment, după ce aceştia s-au îngrămădit să se închine la moaşte.

Apelativul ”vite” la adresa credincioșilor s-a lăsat cu o plângere la CNCD pentru CTP

La finele săptămânii trecute, Cristian Tudor Popescu a declanșat numeroase reacții din partea susținătorilor BOR și a opiniei publice, după ce l-a atacat pe patriarhul Daniel, spunând că “pentru a proști oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică”.

ADVERTISEMENT

Totodată, omul de presă a lansat o serie de atacuri dure la adresa credincioşilor, în contextul în care aceştia s-au îngrămădit să se închine la moaşte. CTP i-a numit “vite”, termen pentru care a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării de Asociația ”NeamUnit”.

”În urma declarațiilor făcute de domnul C.T. Popescu, prin care jignește întreaga suflare creștin-ortodoxă, implicit pe noi și familiile noastre, dar și pe toți strămoșii noștri care au luptat pentru libertatea noastră religioasă, astăzi 02.11.2020, Asociația NEAMUNIT, care însumează câteva sute de membri aflați pe tot cuprinsul țării, majoritatea de confesiune creștin-ortodoxă, prin Președintele și Secretarul General, au depus o plângere oficială prin care sesizează Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii Romania asupra gravelor derapaje îndreptate împotriva creștinilor ortodocși români, a Bisericii Ortodoxe Române și a Întâistătătorului Ei.

ADVERTISEMENT

Aceste declaraţii au declanşat prin virulenţa lor un val de ură împotriva Bisericii Ortodoxe şi a noastră, a credincioşilor de rând.

Din perspectiva limbajului folosit, numitul C.T. Popescu a ales pluralul general al substantivelor, şi nu singularul, tocmai pentru a nu se rezuma la o singură persoană sau chiar la un grup de persoane, ci a înţeles să ne prejudicieze pe toţi cetăţenii care au ales ca religie ortodoxia”, susţine asociaţia pe pagina ei de Facebook.

ADVERTISEMENT

Ce spunea CTP despre credincioși și patriarhul Daniel

Cristian Tudor Popescu a lansat o serie de atacuri dure în spațiul public după ce Preafericitul Daniel şi-a exprimat regretul pentru faptul că la pelerinajele de la Sf Parascheva şi Sf. Dimitrie cel Nou nu au putut participa mai mulţi credincioşi din cauza pandemiei. ÎPS Daniel spunea atunci că Dumnezeu nu se lasă batjocorit.

”IPS Daniel, căpetenia BOR, arată că ortodoxia românească a rămas la nivelul de acum câteva mii de ani al cultului egiptean. Ba, de fapt, și mai jos, căci preoții din Teba măcar știau destulă astronomie ca să calculeze timpul eclipselor.

Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: ascultați ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni”, a spus Cristian Tudor Popescu pentru Republica.

ADVERTISEMENT