News

CTP renunță la Digi 24 dacă George Simion va fi invitat în studiourile televiziunii: ”Nu au ce să caute aici cei de la AUR”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a declarat vineri că dacă George Simion va fi invitat la Digi 24, el va renunța la colaborarea cu televiziunea de știri.
20.05.2022 | 20:30
CTP renunta la Digi 24 daca George Simion va fi invitat in studiourile televiziunii Nu au ce sa caute aici cei de la AUR
CTP nu acceptă ca George Simion să fie invitat în studiourile Digi 24. Foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

CTP a ajuns la această concluzie când discuta cu moderatorul Claudiu Pândaru despre episodul în care George Simion a dorit să intre la Digi 24 pentru a-i da replica ministrului energiei, Virgil Popescu.

CTP nu vrea niciun invitat de la AUR la Digi 24

Cei doi au abordat acest subiect în deschiderea emisiunii ”Cap limpede”. Cristian Tudor Popescu a fost vehement când Claudiu Pândaru i-a spus că nu are rezerve cu privire la invitații ce pot fi ivitați în studio.

ADVERTISEMENT

CTP a replicat că nu acceptă sub nicio formă ca reprezentanții AUR să fie invitați în emisiunile televiziunii de știri. Dacă George Simion va fi invitat la Digi 24, Cristian Tudor Popescu a precizat că va renunța la colaborarea cu acest post.

La începutul intervenției despre acest subiect, CTP a ținut să evidențieze intervenția pe care au avut-o cei care se ocupă de accesul în clădirea din care transmite Digi 24 și care l-au blocat pe liderul AUR.

ADVERTISEMENT

Mai întâi vreau să-i felicit pe cei doi tineri care l-au oprit pe acest domn. Nu pot să nu îmi amintesc de Corneliu Vadim Tudor. Ne amintim cât de terorizați sunt oamenii de ordine de tovarășa senatoare cascada Urlătoarea (n.r. – fără a o numi, a fost o referire la senatoarea independentă Diana Șoșoacă, exclusă din AUR în februarie 2021).

Acești doi băieți se puteau pierde cu firea. Mi-a plăcut faptul că foarte ferm, fără niciun fel de agresare verbal și fizică a celui care dorea să intre în forță, ei au fost corecți și politicoși până la capăt.”

ADVERTISEMENT

Diferențe de opinie

Mai departe CTP a constatat că moderatorul Claudiu Pândaru are altă părere despre lista invitaților care pot veni în studiourile Digi24: ”Vreau să salut atitudinea postului Digi 24 de a nu invita în studio niciun reprezentant al AUR.

Nu au ce să caute aici. Ei sunt primiți de multe ori pe covor roșu de alte televiziuni. (n.r. – în acest moment, Claudiu Pândaru a spus că el nu pune stavilă în calea invitaților)

ADVERTISEMENT

Eu pun! Dacă un reprezentant AUR ar călca aici, atunci eu nu mai vin în postul Digi 24. O spun în modul cel mai democratic cu putință. După incidentul de la Digi, domnul șef al AUR s-a dus la un alt post de știri unde a vărsat tot ce a avut de spus.

E vorba despre niște valori și principii pe care eu, colaborând cu postul Digi 24… Astfel de valori și principii sunt respectate aici. Ele nu se regăsesc sub nicio formă în cadrul acestei formațiuni.

Vin aici invitați de la PSD, PNL, de la UDMR, de la partide neparlamentareNu au ce să caute cei de la formațiunea AUR. Să se exprime în altă parte. Telespectatorii Digi 24, cât îi cunosc eu de peste 7 ani de când apar aici, nu doresc să audă nimic de la domnul George Simion.

Părerea lui CTP despre George Simion

Nici de bine, nici de rău. Nu doresc. Dacă are de trimis dreptul la replică, există forma care s-a aplicat la Adrian Năstase. Aici am stat 5 minute în timp ce pe ecran se desfășura ce a spus domnul Năstase.”

În finalul comentariului despre scandalul generat de George Simion, jurnalistul l-a caracterizat pe președintele AUR: ”Eu nu știu ce ar fi făcut domnul Simion intrând aici, mai ales fiind vorba de ministrul Virgil Popescu, pe care l-a agresat fizic și verbal în numeroase rânduri.

Domnul acesta de la AUR este de meserie provocator. Sunt fapte ce spun eu aici. Provoacă tot timpul pentru a crea niște evenimente și o popularitate pe care altfel nu are cum să și-o mențină.”

 

ADVERTISEMENT