News

Cristian Tudor Popescu, revoltat de scandalul din coaliție: „Cum se uită oamenii la panarama asta?”

Cristian Tudor Popescu a comentat scandalul iscat în această săptămână în coaliția de guvernare. Gazetarul este revoltat de situație și spune că cei de la PSD și AUR sunt singurii care au de câștigat de pe urma conflictului.
02.09.2021 | 18:56
Cristian Tudor Popescu revoltat de scandalul din coalitie Cum se uita oamenii la panarama asta
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre subiectul politic al momentului din România, scandalul din cadrul coaliției aflate la guvernare, care îl are în centru pe Florin Cîțu.

Cristian Tudor Popescu despre scandalul din politică: „Pierd voturi în fiecare oră”

Ziaristul a declarat că această situație nu este una favorabilă pentru nimeni, mai ales pentru români, dar nici măcar pentru cei care au pornit totul, anume politicienii din coaliția de la guvernare.

ADVERTISEMENT

Conform jurnalistului, acest conflict face ca PNL și USR-PLUS să piardă voturile românilor, iar cei care au de câștigat sunt cei din opoziție: PSD și AUR.

„E imposibil așa ceva. Dimpotrivă, oamenii nu au cum să se simtă disprețuiți, lăsați de parte, abandonați de către aceștia politicieni prea excitați de lupta pentru putere personală.

ADVERTISEMENT

Domnește o inconștiență suverană a tuturor celor aflați în coaliție, a PNL și USR-PLUS.

Aceste două partide nu realizează că pierd voturi în fiecare oră și cei care capitalizează sunt PSD și AUR. Indiferent de cine o să câștige, Orban, Cîțu, Barna sau Cioloș.

Este posibil ca rănile, distrugerile în urma acestor războaie interne să nu mai poată fi vindecate”, a spus ziaristul într-o intervenție la Digi24.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu: „Este o premieră în istoria post-decembristă”

Totodată, CTP a precizat că din cauza acestui scandal intern din coaliția de guvernare, ea poate să își blocheze viitoarele demersuri. De asemenea, ziaristul a precizat că situația aceasta este o premieră istorică în țara noastră.

„Această coaliție se poate să își blocheze perspectivele prin acest bâlci, care este o premieră în istoria post-decembristă. E prima dată în PNL când lupta pentru șefia partidului se desfășoară cu partidul la guvernare. Acum este.

ADVERTISEMENT

Se bat pentru putere fiind la putere, arată absurd până la grotesc ceea ce vedem noi. Nu vor să plece și atunci pretind că depun această moțiune pe care nu o pot depune de unii singuri”, a mai precizat el.

Cristian Tudor Popescu e surprins de faptul că USR PLUS și AUR, două partide care s-au atacat dur în ultimele luni, au ajuns să colaboreze doar pentru a-l vedea pe Florin Cîțu plecat de la Guvern.

„Au ajuns în splendida situație să ne anunțe cu bucurie faptul că partidul USR-PLUS are 122 de semnături.

Adică partidul extremist pe care l-a caracterizat USR PLS și cancerul neomarxist așa cum e defenit de AUR se unesc acum pe persoană fizică, ca să îl dea afară pe Cîțu.

După ce se termină, cu noi șefi, coaliția merge mai departe. Cum se uită oamenii la panarama asta pe care au oferit-o? Ce credibilitate vor mai avea? S-au făcut de râs e puțin spus, mai degrabă de o materie semilichidă în tot ceea ce au făcut acum”, a mai spus el.

Jurnalistul cred că premierul Cîțu va rămâne în funcție

Referitor la felul în care se va încheia acest conflict, Cristian Tudor Popescu este de părere că Florin Cîțu va rămâne în fruntea Guvernului României, având în vedere că el este susținut și de partidul său, dar și de președintele Klaus Iohannis.

„Premierul Cîțu nu va pleca. E greu ca moțiunea de cenzură să treacă, pentru că se bat între ei cine anume să ia gâtul lui Cîțu. Important e cine e cel care îi ia gâtul. E posibil să se taie în moțiuni unii pe ceilalți.

Dacă iese de la guvernare USR-PLUS, Cîțu are susținerea PNL și susținerea lui Iohannis. Eu nu știu ce încredere vor mai avea cetățenii”, a declarat acesta.

ADVERTISEMENT