Sport

CTP se teme pentru Simona Halep: „Anul 2023 este încheiat! Dumnezeu cu mila în 2024! E mai gravă această acuzație”. Exclusiv

Cristian Tudor Popescu a analizat pe larg cea de-a doua acuzație care i se aduce Simonei Halep. Când ar putea să revină pe teren.
20.05.2023 | 00:19
CTP se teme pentru Simona Halep Anul 2023 este incheiat Dumnezeu cu mila in 2024 E mai grava aceasta acuzatie Exclusiv
ADVERTISEMENT

Simona Halep este acuzată de o nouă încălcare a regulamentelor și e pasibilă de o dublă suspendare. Cristian Tudor Popescu a analizat problemele sportivei în exclusivitate pentru FANATIK.

CTP comentează acuzațiile grave care i se aduc Simonei Halep: „Ea luptă acum pentru ceva mai important decât revenirea pe teren”

Cristian Tudor Popescu a vorbit pe larg în exclusivitate pentru FANATIK despre noua lovitură încasată de Simona Halep: „În primul rând mă interesează concluzia practică, înainte să analizăm ce spune ITIA. Am citit comunicatul orginal și ce spune Simona. Anul 2023 e închis pentru ea! Ea și așa era pe muchie de cuțit în 28 mai.

ADVERTISEMENT

Dacă ar fi primit în cazul foarte fericit o ridicare a suspendării, atunci ar fi putut să joace la Wimbledon, fără mari așteptări. Nu se ducea acolo să câștige, dar era important să revină, să joace în tenisul de nivel înalt. 

În condițiile astea, cu cele două acuzații cumulate, practic vă dați seama că e imposibil ca ea să mai aibă o ridicare a suspendării în timp util. Prin urmare, va rata tot sezonul, până la sfârșit și ce va mai întâmpla în 2024, Dumnezeu cu mila! 

ADVERTISEMENT

Nu trebuie să renunțe! Eu cred în continuare în onestitatea și corectitudinea Simonei. Sunt sigur că nu ea și-a introdus vreo substanță în corp sau a încălcat vreo regulă, pentru că deocamdată nu știm ce e acolo la a doua acuzație, deocamdată sunt doar neregularități. 

Nu știm în ce constau ele. Pot fi mai multe lucruri acolo, nu neapărat o substanță interzisă care să se găsească în sângele ei, cât nerespectarea unor protocoale antidoping, ceea ce poate fi și mai grav, vă dați seama! 

ADVERTISEMENT

Lucrurile arată foarte rău, dar eu cred că Simona nu va ceda și va lupta în continuare. Ea luptă acum pentru ceva mai important decât revenirea ei pe teren, salvarea onoarei și a numelui. E foarte afectată că îi este pătată onoarea și va continua să lupte. Asta înseamnă iar avocați, contestări, alte termene, protocoale, multe luni pierdute. S-a terminat 2023 și s-ar putea să fie și mai mult. 

CTP nu înțelege de ce Simona Halep a refuzat ajutorul ANAD și nu crede că România sau FRT poate face ceva pentru ea: „Aici e o mare problemă”

Cristian Tudor Popescu e de părere că Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Tenis sau Guvernul României nu poate face nimic pentru Simona Halep: „Aici e o mare problemă. Faptul că Simona a renunțat să se mai consulte cu Agenția Națională Anti-Doping. N-a mai vrut ajutorul ANAD și atunci cum să o ajute dacă nu a mai comunicat cu ei? 

ADVERTISEMENT

Hai să fim serioși! Aceste teorii vor apărea inevitabil. Ele apar așa cum apar efectele adverse la Roxadustat. Nu cred în așa ceva. E lipsit de sens. Ea nu mai era în primele cinci jucătoare, nu mai era în prim plan.

Lupta să revină și tocmai pierduse lamentabil la US Open în fața Dariei Snigur, un meci aberat din punct de vedere psihic nu fizic. Ea era năucă mental, nu avea nicio legătură cu dopingul. 

Ea nu era într-o situație de zici că o oprești că le mănâncă pe toate celelalte. Și pe cine? Pe o kazahă de o origine rusă, o poloneză și o belarusă? Nici măcar nu sunt în fruntea clasamentului niște americance, că atunci merge teoria conspirației. Domne, americanii au pus la cale, că astea sunt de bază. N-am văzut o teorie a conspirației în care să fie implicați rușii să fie elementul negativ. 

De ce este mai gravă această a două acuzație pentru Simona Halep

Gazetar a explicat și de această nouă acuzație îi poate provoca prejudicii mult mai mari: „Este mai gravă această a doua acuzație pentru Simona. Pentru că asta cu Roxadustatul e o bizarerie totală! Domne, medicamentul ăla de spital cu efecte adverse, mi se părea o aberație, o prostie să te droghezi cu așa ceva! 

Cu această contaminare, Simona a mai greșit ceva. S-a apucat să susțină ea public teoria avocaților, că a fost contaminat un supliment alimentar. Lucrul ăsta pe mine m-a pus pe gânduri. Nu mi-a plăcut! Nu trebuia ea să se apuce să spună așa ceva.

Ea a zis că nu a auzit de Roxadustat și s-a dus apoi și l-a găsit pe net. Ceea ce sunt convins că așa e. Apoi se apucă ea să vorbească în termenii ăștia, când nici măcar nu știa ce e acel medicament?! Nici nu știa ce-i ăla! Vine cu expertize avocățești, pe bază de contaminare și așa mai departe. Nu cred că era cazul să se lanseze ea în așa ceva. Am și un mesaj pentru ea: să nu cedeze în a-și apăra onoarea!”

Cristian Tudor Popescu nu crede că imaginea României sau a sportului românesc vor avea de suferit din cauza scandalurilor de dopaj în care este implicată Halep: „Simona este un sportiv individual, care nu este produsul școlii de tenis românești, nu are federația nicio contribuție și nicio treabă cu Simona Halep! Prin urmare, aici nu e vorba nici de onoarea FRF, nici de onoarea României! Cei care cred asta n-au de lucru! Nu, nici vorbă de așa ceva. Ăștia cu strigăturile patrotice de serviciu sunt dacii liberi, care or să vină cu chestii de soiul ăsta. 

Tenisul e un sport individual și ea și-a clădit cariera în turneele acestea individuale și își apăra onoarea și cariera ei în tenis. Nu poate fi vorba aici de România. 

De ce a venit această acuzație înainte de audierea Simonei Halep de pe 28 mai

Cristian Tudor Popescu nu crede în teoria consirației lansată de Dumitru Dragomir, dar și de multe alte voci din România în spațiul public: „Nu știu și nici nu vreau să fac vreo speculație de ce această a doua acuzație vine exact înainte de termenul pe care îl avea pe 28 mai. Poate să existe o interpretare și o ipoteză că ăștia s-au apucat să facă tot felul de verificări și săpături pe care altfel nu le făceau. 

Și acum dacă ea vrea să fie corect judecată, s-au apucat să sape. Vă dați seama că nu pot să vină cu niște chestii inventate. Trebuie să vină și să arate probe. Mi-e greu să cred că au ținut aceste probleme din pașaportul biologic al Simonei, la gheață în frigider și le-au scos acum.

Și nu cred că Agenția Națională de Integritate are o luptă cu Simona și încearcă să o împiedice cu orice preț să joace tenis. E absurd, nu cred așa ceva! Ce să-ți spun… Pot fi chestiuni birocratice acolo, pot fi greșeli, o întreagă conspirație internațională la nivel de ITF, de ITIA?

Doamne ferește! Ca să ce?! Reprezenta ea vreun pericol pentru cineva? De ce să o împiedice să joace cineva?! Nu știe nimeni la ora aceasta ce înseamnă aceste nereguli. M-am uitat peste tot. O să vedem când o să se spună, despre ce este vorba”, a încheiat reputatul jurnalist.

ADVERTISEMENT