Sporturi

CTP are încredere în Simona Halep, după victoria cu Kenin: „Nu va fi la fel de greu cu Venus Williams”

17.01.2019 | 12:07
CTP are incredere in Simona Halep dupa victoria cu Kenin Nu va fi la fel de greu cu Venus Williams

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu – CTP a comentat victoria Simonei Halep în fața Sofiei Kenin, din turul 2 de la Australian Open, scor 6-3, 6-7, 6-4. CTP a fost de părere că Halep a avut parte de un meci foarte greu în fața tinerei americance, care a solicitat-o pe Halep mai mult decât a reușit să o facă estona Kaia Kanepi în prima rundă.

„Kanepi a cedat în setul 3, nu a mai putut, iar Simona a început să dea drumul la picioare și s-o alerge. Azi, meciul a fost mult mai greu cu Kenin, a stat sub semnul incertitudinii până la ultima minge. Americanca a avut aceeași sete de victorie, la fel ca Ostapenko în finala de la Roland Garros. A jucat foarte riscant, a lovit la linie mereu”, a spus CTP, la Pro X.

Opinia lui CTP, înainte de meciul Simona Halep – Venus Williams

Cristian Tudor Popescu crede că meciul Simonei Halep cu Venus Williams, din turul 3 de la Australian Open, va fi mai ușor decât cel cu Kenin. Asta pentru că CTP consideră că partida contra americancei va fi mult mai tacticizată: „Nu va fi la fel de greu din punct de vedere fizic precum în acest meci cu Sofia Kenin. Această tânără este extrem de incomodă și agresivă, a exercitat tot timpul o presiune formidabilă asupra Simonei. Nu la fel se va întâmpla cu Venus. Ea e o jucătoare uriașă, dar Simona o cunoaște foarte bine, meciul va fi tacticizat, dar după aceste două victorii este mult mai încrezătoare.”

După primele două tururi, liderul mondial a petrecut aproape 5 ore pe teren. Împotriva lui Kanepi a stat 2 ore și 12 minute, în timp ce în meciul cu Kenin a avut un maraton de 2 ore și 34 de minute.

Simona Halep are de apărat la Antipozi finala jucată în sezonul precedent contra lui Caroline Wozniacki. Dacă va trece de Venus Williams, Halep ar putea s-o întâlnească în optimi chiar pe Serena Williams.