Sport

CTP știe care poate fi veriga slabă din colaborarea Simona Halep – Patrick Mouratoglou: „E fundamental diferit față de Cahill”

Cristian Tudor Popescu (65 de ani) a comentat mutarea momentului pe care a făcut-o Simona Halep (30 de ani). A 20-a jucătoare a lumii a anunțat începerea colaborării cu antrenorul Patrick Mouratoglou (51 de ani).
07.04.2022 | 17:25
CTP stie care poate fi veriga slaba din colaborarea Simona Halep  Patrick Mouratoglou E fundamental diferit fata de Cahill
CTP știe care poate fi veriga slabă din colaborarea Simona Halep - Patrick Mouratoglou: „E fundamental diferit față de Cahill”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu e sceptic în privința colaborării dintre Simona Halep și Patrick Mouratoglu. Gazetarul este curios de felul în care constănțeanca se va adapta la stilul francezului, total diferit de cel al lui Darren Cahill.

CTP, curios de colaborarea Simonei Halep cu Patrik Mouratoglu: „E foarte matematizat”

CTP a făcut o scurtă comparație între Cahill și Mouratoglou. Despre australian, gazetarul a spus că e tipul de antrenor mai apropiat de sportiv, care a știut cum să o ajute pe Simona să depășească momentele grele din meciuri, în timp ce pe francez îl caracterizează drept un tehnician mai pragmatic, care se bazează mult pe analize complexe și mai puțin pe sprijinul moral.

ADVERTISEMENT

„E bine că și-a luat antrenor. Mouratoglou e un om serios, are un CV în spate, a antrenat-o pe Serena… Dar nu poate să știe nimeni dacă va merge colaborarea între cei doi. Asta ar putea fi problema.

Mouratoglou, în opinia mea, e un antrenor diferit față de ceilalți pe care i-a avut Simona. Mouratoglou e foarte tehnic. E un calculator. Probabil că are cele mai multe tabele și statistici dintre antrenorii de tenis din circuit și măsoară tot timpul performanțele jucătoarei pe care o antrenează, dar și ale adversarelor. E foarte matematizat.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, el cumva creează un tablou, cu datele pe care le are, trage niște concluzii și impune jucătoarei ce rezultă de acolo. Îi spune cum să joace, pe ce parte sau ce trebuie să îmbunătățească”, a declarat CTP pentru gsp.ro.

„Mouratoglou e un profesionist rece”

Colaborarea dintre Halep și Mouratoglou va începe odată cu turneul de la Madrid, care va lua startul pe 26 aprilie și se va încheia pe 8 mai.

ADVERTISEMENT

„Nu știu cum se va adapta Simona cu stilul lui Mouratoglou. Hai să ne uităm la Cahill. El este un antrenor de mobilizare, de psihic. I-a dat mereu încredere Simonei și i-a oferit niște perspective de joc. I-a spus: ‘uite așa poți să câștigi’, iar ea chiar a crezut. Asta e marea artă a lui Cahill.

Mouratoglou e mai puțin un antrenor de psihic, ci e un antrenor foarte tehnic, matematizat. Da, și așa se pot obține rezultate extraordinare.

ADVERTISEMENT

E fundamental diferit față de Cahill. Mouratoglou e un profesionist rece. E un om al cifrelor. Îi spune jucătoarei exact ce trebuie să facă. Îi face analiza punctelor slabe și a punctelor tari, analiza adeversarei și îi spune ce are de făcut. Dar în privința mobilizării și creării unei stări psihice de încredere și de credință în victorie e diferit de Cahill.

Dar poate că Simona se va adapta. E bine că a fost ideea ei. Înseamnă că a văzut ceva la Mouratoglou care i-a plăcut și a considerat că ar putea s-o ajute. Dar am mai văzut-o pe Simona alegând antrenori și despărțindu-se de ei după o lună sau două”, a adăugat gazetarul.

ADVERTISEMENT