News

CTP știe cum ar trebui cheltuite cele 32 de miliarde de euro primite de la Uniunea Europeană. Alegere surprinzătoare a gazetarului

29.05.2020 | 20:44
CTP stie cum ar trebui cheltuite cele 32 de miliarde de euro primite de la Uniunea Europeana Alegere surprinzatoare a gazetarului
De ce Cristian Tudor Popescu nu este credincios! Dezvăluirea făcută în direct la tv: "Dumnezeu există, oamenii nu!" Sursa foto: Digi 24
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu crede că cele 32 de miliarde de euro ce vor fi primite de România de la Uniunea Europeană ar trebui folosite pentru o investiție masivă în educație.

Sugestia lui Cristian Tudor Popescu. Unde ar trebui investite cele 32 de miliarde de euro promise de UE

Gazetarul nu neglijează investițiile în autostrăzi sau alte mari proiecte de infrastructură, însă educația rămâne singura modalitate prin care țara noastră se poate schimba în bine, în opinia gazetarului.

ADVERTISEMENT

„Oamenii născuți in 1985 sunt puțin mai iradiați, radiația de la Kremlin are timp de înjumătățire, această generație a mai puțin contaminată. Dar ea nu se află în punctele de decizie cheie. Educația e singura șansă. La noi se considera, se spunea înainte de 1989 că vârful de lance, nava amiral a economiei românești, a societății românești, e industria grea cu pivotul ei industria constructoare de mașini.

Ceaușescu era o persoană foarte limitată, mental. Într-o vreme a fost ideea asta cu IT-ul, să dăm laptopuri aurolacilor. Singura cale pentru a ridica cu adevărat o țară e educația. Eu dacă aș fi ordonator de credite, prima investiție și cea mai mare aș face-o nu în autostrăzi, nu în infrastructură comunicații, dar prima și cea mai mare aș face-o în sistemul de educație”, a declarat CTP la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul nu l-a iertat pe Ludovic Orban pentru modul eronat în care a promis că România va produce măști. Compania aleasă, Romarm, a primit o mașină de făcut măști din China, care s-a stricat.

„Nici n-a fost bine premierul Orban, a tăiat „pamblica” la inaugurare, a ținut mașina o zi. Imediat ce a plecat Orban, mașina s-a oprit. E fenomen cunoscut în perioada ceaușistă. Se dădea un termen fără niciun fel de legătură cu expertiza tehnică. A spus tovarășul că trebuie să fie la 1, era. Cât era Ceaușescu ținea, când pleca începea să cadă tavanul. Așa a fost și la Orban.

ADVERTISEMENT

A spus Orban să nu mai depindem de importurile din China, m-a dus gândul la măști românești, cu motive populare sau cu Avram Iancu pe ele, sau Mihai Viteazul. Așa am crezut, că se fac măști românești.

Apeși butonul verde, nu se întâmplă nimic, apeși butonul roșu, se anulează comanda. Când am auzit că Romarm face măști credeam că fac măști de gazde, că vom umbla toți cu sifoane la ochi. Dar de ce era nevoie ca o fabrică de armament să facă aceste bucăți de pânză? Am văzut gospodine pricepute care fac măști foarte bune.

ADVERTISEMENT

O mașină din China putea să ia și Gicu Strategicu SRL din Berceni. Este absurditatea perfectă să spui că vom face măști românești și ditamai compania de armament românesc să imporți mașina de făcut măști din China”, a remarcat Cristian Tudor Popescu.

 

ADVERTISEMENT