Simona Halep

CTP, uimit de felul în care Halep a întors scorul: „Simona a stat sub gloanțe până la sfârșit și de aceea a câștigat!” Exclusiv

10.02.2021 | 14:13
CTP uimit de felul in care Halep a intors scorul Simona a stat sub gloante pana la sfarsit si de aceea a castigat Exclusiv
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a oferit un interviu pentru FANATIK după partida în care Simona Halep a întors incredibil scorul de la 5-2 cu Ajla Tomljanović.

CTP a analizat prestația Simonei Halep din turul doi de la Australian Open, în care a avut parte de o replică memorabilă din partea australiencei Tomljanović.

ADVERTISEMENT

Ziaristul a explicat în exclusivitate pentru site-ul nostru care a fost momentul în care a fost convins că Simona va câștiga partida și e de părere că australianca a pierdut pe mâna ei, ci nu datorită jocului Simonei.

CTP: „Nu a fost o revenire! Tomljanovic a făcut un meci memorabil!”

Simona Halep o revenire fabuloasă…

– Nu a fost o revenire după părerea mea. Tomljanovic a făcut un meci absolut memorabil! Ea l-a făcut! Și-a asumat singura tactică în fața constanței și rezistenței Simonei: să atace tot timpul și să ia inițiativa, dar și să încerce lovituri decisive. A pus niște scurte de o frumustețe rară.

ADVERTISEMENT

A fost mai agresivă ca Simona…

– Dar Simona nu s-a pierdut! Aici este elementul decisiv! Australianca nu a fost învinsă de Simona Halep de astăzi, ci de Simona Halep din ultimii zece ani, în care a fost tot timpul în top 10. Această Simona a învins, iar asta s-a văzut la 5-2, care de altfel este considerat cel mai parșiv scor din tenis.

Când conduci cu 5-3 și serviciul e la adversară, nu ai decât un break de fapt. Însă pare un scor foarte încurajator pentru tine în acel moment. Dar nu e decât un break! Cu Kerber a reușit în semifinale la Australia Open la fel și a întors-o în situații mai grele. Deci e trecut prin multe bătălii din punct de vedere psihic.

ADVERTISEMENT

Nu a încercat să schimbe și a mizat că Tomljanovic va trebui să și greșească la un moment dat, pentru că altfel ar fi o jucătoare de top 10! Nu a putut menține până la final acele serii de lovituri câștigătoare.

Cum reușesc toate adversarele Simonei să joace cel mai bun tenis?

– Tomljanovic este australiancă și era la ea acasă. Toate meciurile precedente cu australianca au fost strânse. E firesc totuși când joci împotriva numărului doi mondial. Toate jucătoarele vor să o învingă pe Simona.

ADVERTISEMENT

CTP: „La 5-3 am simțit că Simona va câștiga setul!”

Când ați simțit că poate întoarce Halep scorul?

– La 5-3! Atunci am simțit. După ce și-a luat serviciul. Pericolul mare atunci era! Pentru că Tomljanovic era pe val la 5-2. A început să îi tremure mâna australiencei și a luat un singur punct la scorul de break. A fost la două puncte să câștige meciul!

E o mare victorie pentru Simona?

E o victorie extrem, extrem de utilă pentru partidele viitoare! E o mare jucătoare și dacă poți să câștigi astfel de meciuri pe muchie de cuțit sunt pur și simplu propulsie pentru partidele viitoare. Dacă ești mare jucătoare! Iar Simona cu siguranță e. Crește încrederea, forța de joc când scapi dintr-o asemenea ambuscadă. Nu o să spun niciodată că e favorită după turul doi. Sunt superstițios. Nu o să spun asta niciodată la tenis.

„Gestul Simonei de a se lovi cu racheta nu a fost un gest de nervozitate!”

La 5-4 a fost un moment în care s-a lovit cu racheta Simona. Cum comentați gestul?

E un gest foarte util, de autopedepsire. Și-a spus astfel că a greșit! L-a făcut pentru că a știut că acel punct l-a pierdut ea și nu l-a câștigat adversara! De obicei urmează un moment mai bun, pentru că știi ce ai de făcut. Nu a fost un semn de nervozitate sau de nesiguranță, ci de autoîncurajare și motivare.

Se poate compara partida de astăzi a Simonei Halep cu cea împotriva Igăi Swiatek?

– Nu chiar! Pentru că Simona a fost alta decât în meciul cu Swiatek! A fost aproape de ea ca valoare, formă de joc și stil Tomljanovic, dar Halep a fost azi mult mai dispusă să pună osul și să „salahorească”! Când ești numărul 2 și vezi că numărul 72 WTA nu are bunul simț să piardă într-o oră la tine, ba chiar îți dă niște mingi de nici nu le vezi, în momentul ăla poate să intervină o anume suficiență și aroganță: „Ia, uite, bă! A apucat-o tenisul și pe-asta acum!”. Nu! Simona și-a tratat cu respect tot timpul adversara, a stat sub gloanțe până la sfărșit și de aceea a reușit să câștige.

În meciul cu Swiatek nu! Acolo a cedat pur și simplu meciul. Puștoaica a jucat impresionant, dar Simona nu a avut pregătirea mentală, nu a avut setarea mentală să lupte până la capăt! Poate pierdea, dar nu atât de clar, cum s-a întâmplat acum.

ADVERTISEMENT