Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

CTP, ziaristul care l-a dezamăgit cel mai mult pe Adrian Mititelu. „Am fost fanul lui, dar m-am plictisit în ultimul timp!” . Video exclusiv

Adrian Mititelu a fost dezamăgit de reacția lui Cristian Tudor Popescu. Ziaristul nu a fost de acord cu decizia rejucării meciului Sepsi - FC U Craiova 1948.
10.03.2023 | 14:21
CTP ziaristul care la dezamagit cel mai mult pe Adrian Mititelu Am fost fanul lui dar mam plictisit in ultimul timp  Video exclusiv
Cristian Tudor Popescu este ziaristul care l-a dezamăgit pe Adrian Mititelu. Sursă foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu a primit un verdict favorabil de la Comisia de Recurs care a decis rejucarea meciului Sepsi – FC U Craiova, întrerupt din cauza scandărilor xenofobe ale ultrașilor olteni. Decizia nu a fost îmbrățișată de toată lumea, iar Adrian Mititelu s-a arătat dezamăgit de Cristian Tudor Popescu. Ziaristul a criticat decizia venită după ce oltenii au făcut apel.

Cristian Tudor Popescu l-a dezamăgit pe Adrian Mititelu după decizia Comisiei de Recurs: „Nici nu cunoaște speța”

Cristian Tudor Popescu a analizat într-un editorial pentru gsp.ro. verdictul venit de la Comisia de Recurs care a întors decizia Comisiei de Disciplină ce acordase victoria la „masa verde” pentru Sepsi în meciul cu FC U Craiova 1948. Ziaristul nu a fost de acord cu hotărârea luată, fiind convins că sancțiunea trebuia pedepsită la fel atât în cazul rasismului, cât și atunci când vine vorba de xenofobie.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

„Eu pe CTP nu îl comentez pentru că nu îmi permit. Este un ziarist atât de cunoscut în România și știți bine că are un fel de a fi și ce să fac? Dânsul se referă la principii nu la cazul acesta. Nici nu cunoaște speța și are niște… Deci nu mai sunt în stare să-mi permit să-l comentez pe CTP. 

Nu ați văzut că dânsul e din ce în ce mai exclusivist. Cândva am fost fanul lui, dar m-am plictisit în ultimul timp. (n.r. e rebel întotdeauna) Da, dar nu comentez. Suntem în democrație, opiniile sunt divergente și sunt normale”, a declarat Adrian Mititelu, în exclusivitate, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu, convins că particularitatea cazului Sepsi – FC U Craiova 1948 face ca ziaristul CTP să nu aibă dreptate: „Se referă la principii”

Adrian Mititelu a susținut în nenumărate rânduri că decizia lui Andrei Chivulete de a întrerupe definitiv partida de la Sf. Gheorghe nu este acoperită de regulament. Patronul oltenilor îi dă dreptate lui Cristian Tudor Popescu, atunci când vine vorba de principii, însă, în esență, finanțatorul consideră că ziaristul nu are dreptate.

(n.r. vă e frică să comentați?) „Frică, mie? Hai, domne ce dracu! Ce treabă am eu să îmi fie frică. Ce să-mi facă mie CTP? Până la urmă dacă stai să analizezi fiecare cuvânt nici nu știu dacă are legătură cu subiectul.

ADVERTISEMENT

El se referă la niște principii. Nu cred că ar cunoaște fondul problemei. Din punct de vedere al principiilor are dreptate când spune că nu e diferență între rasism și xenofobie ca gravitate. 

Când vine o decizie împotriva unui subiect orice e în dubiu. Pentru că orice dubiu produce acuzații. Atâta timp cât un meci se întrerupe pentru rasism și când spune că pentru xenofobie sunt următoarele sancțiunile. Nu spune să pierdem la „masa verde” cu 3-0”, a mai spus Adrian Mititelu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu, dur cu Csaba Asztalos, după ce președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a reacționat în cazul Sepsi – FC U Craiova 1948: „A fost certat de politicienii maghiari”

O reacție dură a avut și Csaba Asztalos în exclusivitate pentru FANATIK. Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a avut un discurs-manifest în care i-a atacat pe toți cei care, susține el, sprijină rasismul și xenofobie.

„Ce a zis Csaba Asztalos pe mine m-a surprins pentru că dacă vă uitați la prima declarație a lui când s-a oprit meciul. ‘Domne, din câte știu eu, toate aceste chestiuni cad în sarcina organizatorilor, nu în sarcina echipei oaspete’.

Prin postul UDMR-ului și-a obținut postul și probabil a fost certat de către politicienii maghiari că a făcut treaba asta și a venit cu o reacție la 180 de grade”, a mai spus Adrian Mititelu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Adrian Mititelu a amintit de un episod cu Csaba Asztalos: „Îmi spunea vorbe frumoase”

De asemenea, patronul lui FC U Craiova 1948 a vorbit despre un episod din trecut cu Csaba Asztalos. Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării nu a luat inițiativă în momentul în care echipa lui Adrian Mititelu nu avea acces pe stadionul „Ion Oblemenco”.

„Dacă ne aducem aminte când eu nu aveam acces pe „Ion Oblemenco” și îi făceam lui Csaba fel și fel de adrese că sunt tot din Craiova și nu pot juca pe „Ion Oblemenco” îmi spunea numai vorbe frumoase, dar nu a fost în stare să facă nicio inițiativă juridică. 

Atunci nu mai era discriminare, acum era foarte afectat. Și a spus o mare prostie! A zis că sancțiunile sunt o frecție și că în Europa… Dânsul habar n-are. În Europa sancțiunile sunt identice. Să vină cu exemplu.

‘Uite, domne. Există o decizie în Franța, în Belgia în care un club a avut scandări de xenofobie și a pierdut meciul cu 3-0’. Decizia pe care a luat-o Federația ieri este pe linia care face lucrurile civilizat”, au fost cuvintele lui Adrian Mititelu.

Adrian Mititelu consideră că FC U Craiova 1948 nu a rămas nepedepsită

Totuși, pentru FC U Craiova 1948 sancțiunea potrivit căreia suporterii nu vor putea veni la stadion șase etape a rămas în vigoare la fel ca amenda de 22.500 de lei. Deși meciul se va rejuca, Adrian Mititelu este de părere că echipa sa nu a rămas nepedepsită.

„Eu nu înțeleg ce a vrut să spună pentru că cele șase etape în care galeria noastră nu are voie la meciuri sunt foarte usturătoare. N-am rămas nepedepsiți. Șase etape un grup de oameni nu se mai poate manifesta, iar dacă o mai comit o dată o să ne mai dea încă șase etape.

Galeria se desființează în momentul în care 12 etape nu mai vine la meci. Dacă la Craiova se întâmpla treaba asta era evacuare. O să vedeți că se poate, dar sper să nu mai fie cazul. Deja foarte multe galerii au sesizat că e o problemă aceasta”, au fost declarațiile lui Adrian Mititelu, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT