Premier League

Liverpool a făcut 97 de puncte şi ar fi câştigat orice ediţie de Premier League, în afară de aceasta!

12.05.2019 | 21:14
Liverpool a facut 97 de puncte si ar fi castigat orice editie de Premier League in afara de aceasta

Liverpool a făcut în acest sezon numai puţin de 97 de puncte, o sumă record şi cu toate acestea echipa lui Jurgen Klopp nu a reuşit să readucă titlul pe Anfield Road după 28 de ani de aşteptare. Este sezonul de record din istoria Premier League, o echipă cu 97 de puncte ar fi fost campioană în oricare din precedentele sezoane, dar tocmai în acesta s-a găsit Manchester City să facă 98 de puncte şi să câştige campionatul.

Cu 97 de puncte Liverpool ar fi câştigat orice ediţie de Premier League în afară de aceasta

Liverpool a avut în 38 de etape o singură înfrângere faţă de patru în contul lui City şi acel eşec a fost chiar în meciul direct de pe Etihad Stadium, un 2-1 care putea foarte bine să se termine la egalitate, 2-2 şi în acel caz acum pe Anfield Road ar fi fost marea sărbătoare. Însă mingea expediată spre gol de Mane a fost salvată în ultima secundă, de pe linia porţii, de John Stones, după cum au demonstrat reluările.

Milimetri i-au lipsit atunci luo Sadio Mane să egaleze. Un alt factor decisiv l-a reprezentat meciurile de acasă cu neaşteptata campioană din 2015, Leicester. În timp ce echipa lui Jurgen Klopp nu a putut mai mult de un 1-1, City a ucis vulpile, e drept că foarte greu, graţie acelui şut care există odată în viaţă, expediat de la distanţă de fundaşul Kompany cu o adevărată torpilă.

Liverpool a pierdut o singură dată, acasă la City. Mane a fost la câţiva milimetri de egalul care ari fi adus acum titlul la Liverpool, dar Stones a salvat chiar de pe linie
Liverpool a pierdut o singură dată, acasă la City. Mane a fost la câţiva milimetri de egalul care ari fi adus acum titlul la Liverpool, dar Stones a salvat chiar de pe linie

Titlul s-a pierdut în iarnă, când s-a risipit avansul în faţa lui City

Şi tabloidele britanice, făcând o scurtă analiză, au scos la iveală faptul că de fapt trupa lui Jurgen Klopp a pierdut titlul nu acum, pe final, când a mers ceas, din victorie în victorie, ci în iarnă, când avea şase puncte peste City şi putea mări distanţa la nouă dacă bătea acasă pe Leicester. De la acel meci a urmat o perioadă de egaluri (Liverpool a avut şapte) şi singura înfrângere, la Manchester.

Liverpool e în lacrimi. Trent Alexander Arnold, devastat după ratarea titlului
Liverpool e în lacrimi. Trent Alexander Arnold, devastat după ratarea titlului

Faptul că atunci Liverpool a risipit agoniseala şi i-a permis lui City să recupereze distanţa a fost momentul cheie al întregului sezon. Pentru că altminteri, să ai 30 de victorii, 7 egaluri şi să pierzi doar o dată şi să nu ieşi pe primul loc este absolut ieşit din comun. City a avut 32 de victorii, doar două remize şi a pierdut de patru ori. Însă, cum la egal de fapt se pierd două puncte şi nu se câştigă unul, trupa lui Pep Guardiola e acum în sărbătoare, iar pe Anfield Road plouă cu lacrimile tristeţii fanilor The Reds.