Sport

Cu adevărat SuperLiga. 26 de goluri marcate, dramatism și spectacol total în prima etapă a noului sezon

Primul eșalon al fotbalului din România s-a transformat în SuperLiga odată cu parteneriatul cu Superbet, iar rebrenduirea a dus cu sine încă din prima etapă și un fotbal spectacol, cu dramatism și multe goluri.
19.07.2022 | 00:55
Cu adevarat SuperLiga 26 de goluri marcate dramatism si spectacol total in prima etapa a noului sezon
Primul eșalon al fotbalului din România s-a transformat în SuperLiga odată cu parteneriatul cu Superbet, iar rebrenduirea a dus cu sine încă din prima etapă și un fotbal spectacol, cu dramatism și multe goluri. Sursă foto: Flaviu Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Noua imagine a primei ligi din România după asocierea cu Superbet, cea mai importantă comoanie de betting din România, este una modernă. Lucrurile arată excelent, iar începând cu noul sezon avem parte la toate meciurile de arbitraj video, unul dintre cele mai așteptate momente.

Goluri de generic TV, spectacol și dramatism în noul sezon din SuperLiga

Noul sezon din SuperLiga a început vineri, 15 iulie, iar meciurile din prima etapă arată că schimbarea în bine a fotbalului românesc este pe drumul cel bun. Am avut parte de o rundă cu 26 de goluri în 8 meciuri, cu mult dramatism și cu spectacol la cote înalte, atât pe teren, cât și în tribune.

ADVERTISEMENT

Inspirați de operatorul de betting Superbet, care a schimbat imaginea campionatului, jucătorii celor 16 formații au oferit prestații mult peste nivelul cu care ne obișnuiseră. Campionatul a fost deschis de victoria categorică a nou promovatei FC Hermannstadt în fața celor de la CS Mioveni, scor 3-0.

Ziua de vineri s-a încheiat cu remiza spectaculoasă dintre Universitatea Craiova și Sepsi OSK Sfântu GHeorghe, scor 2-2, în care sistemul VAR a avut o primă intervenție decisivă la eliminarea lui Alexandru Mateiu.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, Argeșul a adus în față un jucător exotic din Madagascar. Bertrand a devenit idol încă de la primul său meci în Trivale după ”dubla” din partida cu UTA Arad. Mai pe seară, CFR Cluj a obținut o victorie norocoasă în fața Rapidului, scor 1-0. La ultima fază, VAR-ul a intervenit și s-a dictat penalty pentru giuleșteni, dar Bălgrădean a salvat campioana.

Medie de 3,25 goluri/meci în prima etapă

În asentimentul Superbet a fost meciul de la Ovidiu, care a oferit cele mai frumoase reușite din acest start de sezon. Grameni și Artean au marcat două goluri magnifice care au adus 3 puncte uriașe pentru Farul lui Gică Hagi în meciul cu FC U Craiova.

ADVERTISEMENT

Sarabandă de intervenții VAR am avut și în partida FCSB – U Cluj 1-1, în care oaspeții au oferit o replică neașteptat de bună. Sistemul video a anulat două goluri, dar a dat greș în alte două ocazii, când nu l-a eliminat pe Sorin Șerban și când nu a dat penalty pentru ”roș-albaștri” la un henț al lui Romario.

În ziua de luni, FC Botoșani și Chindia Târgoviște au oferit un adevărat regal fotbalistic, moldovenii impunându-se cu 3-2 după un meci extrem de spectaculos. Runda a fost închisă de Petrolul – Voluntari, partidă care a ținut fanii fotbalului cu sufletul la gură până la final. Oaspeții s-au impus în cele din urmă cu un penalty transformat în prelungiri.

ADVERTISEMENT

De remarcat este faptul că niciun meci din prima etapă nu s-a încheiat cu 0-0, ceea ce reprezintă un plus pentru campionatul României. De asemenea, s-au marcat 26 de goluri, ceea ce înseamnă o medie de 3,25 goluri/meci. Una mai mult decât satisfăcătoare, ținând cont că și jocurile au fost unele calitative. Sub patronajul Superbet, fotbalul din SuperLiga renaște frumos.

ADVERTISEMENT