News

Cu cât ar putea să crească, de fapt, alocațiile copiilor. Planul Guvernului Orban

29.07.2020 | 10:57
Cu cat ar putea sa creasca de fapt alocatiile copiilor Planul Guvernului Orban
ADVERTISEMENT

Alocațiile copiilor ar urma să crească, în această toamnă, cu un procent de 20%, conform unor surse guvernamentale, anunță Digi24.

Varianta de proiect privind această indexare va fi discutată și adoptată în Ședința de Guvern programată miercuri, la ora 18:00, la Palatul Victoria.

ADVERTISEMENT

Prin această creștere, Guvernul intră în planul prin care mizează pe o mărire etapizată a alocațiilor pentru copii, așa cum anunțat și Ludovic Orban în urmă cu două zile.

Cu cât vor crește alocațiile copiilor. Planul Guvernului Orban

Cel mai probabil, de la 1 august, alocațiile copiilor se vor majora cu 20%. Mai exact, asta înseamnă că cei cu vârste cuprins între 2 și 18 ani vor primi mai mult cu 22,5 lei, adică o creștere de la 150 la 172-173 lei

ADVERTISEMENT

Pentru copiii de sub 2 ani și cei cu probleme medicale, indexarea este una de aproximativ 60 de lei, ceea ce înseamnă că aceștia vor ajunge la un total lunar de 360 de lei, conform postului de știri citat.

Așadar, în ciuda prevederilor Curții Constituționale, iată că alocațiile nu se vor dubla, ci vor crește cu un procent de 20%.

ADVERTISEMENT

În acest moment, proiectul aflat pe masa Executivului prevede o majorare progresivă anuală a alocațiilor pentru copii, în funcție de cât va permite bugetul. Este de așteptat să se ajungă la dublarea acestora într-un termen cuprins între 2 și 5 ani.

Florin Cîțu: ”Vor fi trei etape de creștere a alocațiilor”

În urmă cu o zi, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a declarat că alocațiile pentru copii vor crește cu până la 20% la 1 august, iar de la 1 ianuarie va exista o majorare mai consistentă. Cu încă o majorare care se va petrece în cursul anului viitor, se va ajunge la dublarea alocațiilor față de nivelul de azi.

ADVERTISEMENT

”Vor fi trei etape în care vom mări alocațiile pentru copii. Prima, la 1 august, și va fi cel mai probabil de 20%. A doua la 1 ianuarie, când va fi o majorare importantă. Și a treia, în cursul anului viitor”, a spus ministrul la B1.

Oficialul de la finanțe a argumentat că finanțele țării suferă de pe urma pandemiei și că oricum, dublarea alocațiilor, legiferată de parlament, nu se regăsește în buget. Inițiatorii legii, parlamentarii de stânga, n-ar fi specificat sursele de finanțare la aprobarea legii.

ADVERTISEMENT