News

Cu cât au crescut pensiile mici, în România! Vești bune pentru pensionarii care iau bani puțini

13.06.2019 | 18:34
Cu cat au crescut pensiile mici in Romania Vesti bune pentru pensionarii care iau bani putini

Vești bune pentru pensionarii care fac parte din grupele I și II de muncă. Până în data de 30 septembrie 2019, acestora le vor fi calculate și achitate toate diferențele de bani, sumele putând ajunge chiar și până la 12 milioane de lei pe lună.

Ministrul Muncii promite bani mai mulți pentru pensionarii din grupele I și II

Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Muncii, Marius Budăi, într-o declarație de presă susținută luni seara, la Palatul Victoria. Acesta a declarat totodată că în anul 2018, numărul pensionarilor ale căror venituri lunare nu depășeau suma de 500 de lei, era de 1.332.116, ajungând în momentul de față la zero. Mai mult decât atât, niciun pensionar român nu va mai plăti impozitul de 5,5% la Sănătate.

Niciun pensionar, indiferent de valoarea pensiei, nu mai plătește acea contribuție de 5,5% la Sănătate” , a declarat Marius Budăi, anunțând în același timp și alte facilități introduse de Guvernul României.

Ministrul Muncii, Marius Budăi. Sursa foto:a1.ro
Ministrul Muncii, Marius Budăi. Sursa foto:a1.ro

Impozit 0 pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei

Pensiile mai mici de 2.000 de lei, de la 16% impozit cât plăteau înainte, acum acesta este de 0%, exact pentru ca baza să crească iar numărul de pensionari cu pensii mai mici să nu mai trebuiască să plătească impozit.

Cei cu pensii de peste 2.000 de lei vor plăti în loc de 16%, 10%. Va fi impozitată doar valoarea de după 2.000 de lei” , a mai spus ministrul Muncii, în cadrul declarației din seara de luni, 10 iunie.

Deci, dacă avem o pensie de 2.200 de lei, 10% se plătește doar pentru 200 de lei”, a explicat ministrul Muncii. Noi am crescut în 2017 de două ori valoarea punctului de pensie şi suntem în situaţia când şi la 1 septembrie (…) vom face punctul de pensie 1265” , susține Marius Budăi care promite că pensiile tuturor românilor vor continua să crească periodic, până în anul 2020, în ciuda criticilor primite din partea membrilor Opoziției, cei mai vehemenți fiind liderii Partidului Național Liberal.