News

Cu cât au scăzut cazurile de infectare cu Covid-19 în rândul personalului medical, după vaccinare. Explicaţiile Ministerului Sănătăţii

18.02.2021 | 15:09
Cu cat au scazut cazurile de infectare cu Covid19 in randul personalului medical dupa vaccinare Explicatiile Ministerului Sanatatii
ADVERTISEMENT

Cazurile de infectare cu virusul SARS-CoV-2 au înregistrat scăderi semnificative, de peste 87,7%, în rândul personalului medical din România, după vaccinare. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, care speră astfel să-i convingă pe sceptici de eficiența serurilor disponibile pe piață.

Dacă înainte se înregistrau aproximativ 500 de cazuri noi pe săptămână, acum numărul lor a scăzut sub 50 de cazuri”, susțin reprezentanții instituției conduse de Vlad Voiculescu, într-un mesaj publicat cu puțin timp în urmă pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Acestuia i-a fost atașat şi un grafic care indică o evoluţie descendentă a îmbolnăvirilor în rândul personalului medical după imunizare. Cât despre posibilele reacții adverse, Valeriu Gheorghiță, medicul militar care coordonează campania de vaccinare, a afirmat că acestea sunt mai frecvente în cazul persoanelor de sex feminin.

Cazurile de îmbolnăvire cu Covid-19 au înregistrat scăderi semnificate în rândul personalului medical, după vaccinare

Cu toții avem cel puțin un prieten sau o rudă nehotărâtă când vine vorba de vaccinare. Dacă vrei să le arăți că vaccinul funcționează, acum ai un nou exemplu puternic, chiar din rândul medicilor.

ADVERTISEMENT

După vaccinarea împotriva COVID-19, cazurile de infectare în rândul personalului medical din România au scăzut cu peste 87,7%.

Dacă înainte se înregistrau aproximativ 500 de cazuri noi pe săptămână, acum numărul lor a scăzut sub 50 de cazuri”, a transmis Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță, despre reacțiile adverse: „Majoritatea sunt locale, de tip durere și disconfort”

În ceea ce privește reacțiile adverse care pot apărea după administrarea vaccinului anti-Covid, medicul militar Valeriu Ghoerghiță susține că acestea au fost constatate cu precădere la persoane relativ tinere, de sex feminin.

Am făcut o analiză a reacțiilor raportate. Majoritatea sunt reacții locale, de tip durere și disconfort. Sunt însă și reacții generale, de tip comun, reacții obișnuite, cum ar fi febra, durerea de cap, starea de oboseală, dureri musculare. Acestea trec în câteva ore până la 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Vorbim de persoane relativ tinere, de până în 42 ani. Majoritatea sunt persoane de sex feminin, fără să fie înregistrate reacții alergice sevre. Nu s-au înregistrat cazuri de soc anafilactic. Este important să rămânem precauți și să știm ce avem de făcut în  astfel de cazuri”, a declarat coordonatorul campaniei de imunizare.

ADVERTISEMENT