News

Cu cât crește finanțarea pentru românii care vor să-și pună panouri fotovoltaice pe casă. Bani mai mulți pentru beneficiari din iulie

Vești bune pentru românii care vor să-și pună panouri fotovoltaice pe casă: crește finanțarea din partea statului. Din iulie se dau bani mai mulți.
02.06.2024 | 11:03
Cu cat creste finantarea pentru romanii care vor sasi puna panouri fotovoltaice pe casa Bani mai multi pentru beneficiari din iulie
Cu cât crește finanțarea pentru românii care vor să-și pună panouri fotovoltaice pe casă. Bani mai mulți pentru beneficiari din iulie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Schimbare importantă în bine anunțată de autorități pentru românii care vor să-și pună panouri fotovoltaice pe casă: crește finanțarea pentru astfel de proiecte. Din iulie se dau bani mai mulți.

Cu cât crește finanțarea pentru românii care vor să-și pună panouri fotovoltaice pe casă. Bani mai mulți pentru beneficiari din iulie

În primăvara acestui an, guvernanții anunțau că noua sesiune a programului Panouri Fotovoltaice Casa Verde 2024 va avea un buget record de 2 miliarde de lei. Se anunța că va demara la vară sau în debutul toamnei.

ADVERTISEMENT

Tot atunci, se mai preciza că, prin acest program, statul român se angajează să acorde o finanțare de maximum 20.000 de lei. Condiția primară era aceea ca beneficiarul să vină cu o contribuție proprie de 2.000 de lei.

Între timp, planul autorităților s-a schimbat. Astfel, noul program Casa Verde Fotovoltaice 2024, programat să înceapă din vara lui 2024, va oferi finanțări crescute până la 30.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, explică faptul că această măsură are rolul de preveni supraîncărcarea rețelei electrice și pentru a asigura beneficii maxime pentru utilizatori.

Nu avem de ales. Foarte mulţi beneficiari se află în situaţia în care, în loc să se bucure de panourile fotovoltaice, se trezesc scoşi din reţea, pentru că există o supraîncărcare a reţelei electrice”, a spus ministrul Fechet, citat de Observator News.

ADVERTISEMENT

Noua sumă alocată de stat, de 30.000 de lei, nu va include doar costurile pentru panourile fotovoltaice, ci și pentru bateriile de stocare a energiei. Această finanțare suplimentară de 10.000 de lei se va adăuga celor 20.000 de lei deja disponibili.

România va avea peste 200.000 de prosumatori în 2024. Prețurile montajelor de panouri, în scădere

La finalul lui 2023, în România erau peste 110.000 de prosumatori, arătau datele ANRE. Puterea lor instalată era de 1.442 de MW. Este o putere similară cu a celor două reactoare nucleare de la Cernavodă.

ADVERTISEMENT

Președintele ANRE, George Niculescu, dezvăluie că numărul lor crește accelerat. Zilnic, apar circa 4.000 de noi prosumatori. ”Sunt aproximativ 4.000 de prosumatori noi în fiecare zi. Putem să estimăm că numărul prosumatorilor va ajunge la 200.000.

Puterea instalată a prosumatorilor în România a devenit aproape egală cu puterea parcurilor fotovoltaice instalate în ţara noastră”, spune Niculescu, conform sursei citate. Explicația creșterii numărului de români care își pun panouri este simplă. În ultimele luni, preţurile sistemelor au scăzut.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
ALERTĂ METEO ANM! Meteorologii ANUNȚĂ PRĂPĂDUL
ALERTĂ METEO ANM! Meteorologii ANUNȚĂ PRĂPĂDUL
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României