News

Cu cât s-a redus traficul în Bucureşti în timpul pandemiei. Care sunt zonele unde se înregistrează cele mai mari scăderi

12.05.2020 | 14:34
Cu cat sa redus traficul in Bucuresti in timpul pandemiei Care sunt zonele unde se inregistreaza cele mai mari scaderi
ADVERTISEMENT

Traficul în București s-a redus substanțial în perioada pandemiei de coronavirus, cei mai mulți dintre locuitorii Capitalei preferând să rămână în izolare voluntară la domiciliu.

Cu cât s-a redus traficul în Bucureşti în timpul pandemiei

Conform unui raport realizat pe baza datelor culese de compania Phoenix Media, și publicat de news.ro, se observă o reducere a traficului în București în perioada pandemiei între 35% și 54%.

ADVERTISEMENT

Raportul indică o scădere medie de 35% în zilele lucrătoare, în condiţiile în care în zilele de vară, scăderea faţă de traficul normal este de 23%. În weekend, scăderea medie este de 54%, scăderea medie în sezonul cald fiind de 41%.

reducere trafic Bucureşti pandemie

În ceea ce priveşte situaţia pe zone, în timpul săptămânii, cea mai mare scădere, de 41%, se înregistrează în zona centrală, urmată de zona de nord, cu 39%, în timp ce cea mai mică scădere, de 17% s-a înregistrat în zona de sud a Capitalei.

ADVERTISEMENT

reducere trafic Bucureşti pandemie 1

Aceste cifre arată că traficul în oraş a fost aproape inexistent

În weekend, cifrele care indică scăderea sunt şi mai mari, de 63% în zona centrală, 56% în zona de nord şi de 44% în zona de sud. ”Zona Centrală scade puternic în weekend pentru că nu este zonă rezidenţială şi nu mai beneficiază de traficul adus de restaurante şi cafenele, activităţi culturale şi de entertainment”, afirmă autorii raportului.

reducere trafic Bucureşti pandemie 2

De asemenea, remarcă şi efectul închiderii mall-urilor din capitală asupra valorilor de trafic. ”Spre exemplu Aleea Privighetorilor (una din direcţiile de acces în Mall Băneasa) înregistrează o scădere de 60% a valorilor de trafic în zilele din cursul săptămânii (60%) şi în cele din weekend (68%)”, explică autorii raportului.

ADVERTISEMENT

Această percepută lipsă de trafic este de fapt o scădere medie de doar 23% (în zilele de muncă), respectiv 41% (în weekend) faţă de lunile de primăvară. Tocmai din acest motiv, scăderile mult mai mari din această perioadă întăresc percepţia că traficul în oraş a fost aproape inexistent, mai ales în anumite momente şi pe anumite artere.

Conform reprezentanţilor companiei, sistemul folosit numără permanent, la nivel de secundă, absolut toate maşinile şi pietonii care trec prin fața ecranelor, iar numărătoarea se face cu un software care rulează din cameră, aceasta devenind, practic, mini computer de analiză.

ADVERTISEMENT

În schimb, în ultimul weekend românii au luat cu asalt magazinele și pădurile și par că nu mai respectă nicio regulă cu o săptămână înaintea ridicării restricțiilor de călătorie. Prevederile Ordonanțelor Militare au fost ”relaxate” de CCR și lumea nu a mai așteptat niciun alt semn.

ADVERTISEMENT