Comercianții din România au scos la tarabe produse proaspete, direct din sere. Cu cât se vând, în realitate, roșiile românești, după Paște. Cumpărătorii nu se îngrămădesc să le achiziționeze pentru a le savura sau include în diverse feluri de mâncare.
Roșiile românești au ajuns după sărbătorile de Paște la tarabe, însă nu sunt la mare căutare. Clienții nu se înghesuie să le cumpere din cauza costurilor destul de piperate. Trebuie să scoată bani mulți din buzunar.
Producătorii țin la preț, lucru care nu îi face pe oameni să le cumpere. Cumpărătorii sunt speriați de prețul cu care se vând aceste produse, motiv pentru care se gândesc să mai aștepte până apare recolta de vară.
Cea de primăvară poate atinge până la 50 de lei pentru un singur kilogram. În medie, un kilogram de roșii se vinde cu aproximativ 30 de lei. Cea mai mare parte a mărfii din piețe provine din județele Olt și Giurgiu.
„E prea mult, nu ne permitem să luăm cât am vrea. Cu banii ăștia mănânci carne o săptămână!”, a declarat o pensionară despre prețul roșiilor românești, conform publicației libertatea.ro.
„Mai așteptăm, vara-i lungă, o să fie tone de roșii românești și anul ăsta. N-au intrat zilele-n sac”, a completat o altă persoană, mai arată sursa citată anterior. În schimb, comercianții spun că trebuie să-și scoată investiția.
Roșiile românești le lasă un gust amar românilor prin prisma prețurilor ridicate. Cu toate acestea, specialiștii spun că este important să fie consumate în fiecare zi. Acestea au beneficii uriașe pentru sănătate.
Sunt bogate în antioxidanți și vitamine. În plus, mențin oasele sănătoase și scad riscul de cancer. Aceste alimente au efecte cardioprotectoare și împiedică apariția tulburărilor neurodegenerative. Roșiile reduc riscul de diabet.
Mai mult, nutriționiștii le recomandă pentru că îmbunătățesc sănătatea pielii. Studiile realizate până acum au venit cu dovezi ale efectelor benefice ale acestora. Vitamina C este un compus care se găsește în roșii și care contribuie la modularea imunității.