Life

Cu cât se vinde o legătură de ceapă verde sau leuștean în piețele din București. Prețul îi va enerva pe mulți

Care este costul unei legături de ceapă verde sau de leuștean pe tarabele românești. Este mai mare decât în supermarket.
18.02.2024 | 16:59
Cu cat se vinde o legatura de ceapa verde sau leustean in pietele din Bucuresti Pretul ii va enerva pe multi
Care este costul unei legături de ceapă verde sau de leuștean pe tarabele românești. Este mai mare decât în supermarket. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cu cât se vinde o legătură de ceapă verde sau leuștean în piețele din București. Prețul îi va enerva pe mulți. Primele verdețuri de primăvară au început să fie comercializate de țărani, însă la sume destul de piperate.

Care este costul unei legături de ceapă verde sau de leuștean pe tarabele românești. Este mai mare decât în supermarket

Care este costul unei legături de ceapă verde sau de leuștean pe tarabele românești. Este mai mare decât în supermarket. Acest lucru s-ar putea să îi supere pe români, care se îndreaptă tot mai mult spre marile magazine.

ADVERTISEMENT

Planta perenă comestibilă, folosită drept condiment în supe și în alte preparate culinare, are un preț măricel. Se vinde cu 5 lei în piețele din România, la ora actuală. O legătură de ceapă verde are un preț de 3 lei.

De asemenea, clienții mai pot achiziționa de la piață și salată verde la un cost de 5 lei bucata, precum și ridichii care se vând 3 lei, o singură legătură. Totodată, spanacul are un preț de pornire de la 5 lei pe kilogram.

ADVERTISEMENT

Prețul acestei plante cu flori legumicolă din familia Amaranthaceae, originară din Asia Centrală și de Vest, poate ajunge până la 15 lei. Asta înseamnă că verdețurile de sezon au un cost mai mare decât anul trecut.

„Sămânţa de pătrunjel şi de mărar se găseşte mai uşor, pe când la leuştean e o proble­mă cu ea. Apoi, tehnologia de cultură e diferită şi e mai cos­tisi­toare decât cea a mărarului sau a pătrunjelului.

ADVERTISEMENT

În plus, leuşteanul este o plantă perenă (are o durată de viaţă de peste doi ani – n. red.) şi uneori merge foarte bine, iar alteori mai deloc şi atunci când nu merge şi preţul e mic – cum a fost mulţi ani.

Unii producători de talie mare au desfiinţat cultura şi dacă au scăzut suprafeţele a crescut preţul”, a explicat Daniel Ciuhureanu, membru al Brateşleg Grup, producător de legume din judeţul Galaţi, scrie zf.ro.

ADVERTISEMENT

Care sunt beneficiile leușteanului

Leușteanul este o plantă care nu lipsește din nicio gospodărie pentru că este foarte versatil și poate fi folosit în diverse mâncăruri, mai ales în supe. Verdeața reprezintă un diuretic natural, care ajută la curățarea vezicii urinare și a rinichilor, fără pierderea electroliților vitali din organism.

Conține un agent calmant numit eucaliptol, care are rolul de a reduce iritația de la nivelul plămânilor. În plus, acest agent poate contribui la vindecarea unor afecțiuni respiratorii, printre care se numără pleurezia.

De asemenea, printre afecțiunile pe care le tratează, arată cercetările științifice, se află problemele de stomac, febra, durerea în gât, balonarea, pietrele la rinichi, infecțiile de tract urinar, guta și afecțiunile respiratorii și tusea.

În aceeași notă, specialiștii susțin că leușteanul poate contribui la îmbunățirea organismului care se confruntă cu migrene, artrită reumatoidă sau furunculi. Totodată, doctorii spun că poate contribui la reglarea menstruației.

ADVERTISEMENT
Tags: