News

Cu cât timp înainte de apariţia simptomelor poate, de fapt, o persoană infectată cu coronavirus să transmită virusul. Studiul care lămureşte misterul

02.04.2020 | 11:45
Cu cat timp inainte de aparitia simptomelor poate de fapt o persoana infectata cu coronavirus sa transmita virusul Studiul care lamureste misterul
ADVERTISEMENT

Un studiu publicat recent arată cu cât timp înainte de apariția simptomelor poate o persoană cu noul coronavirus să transmită infecția mai departe.

Când poate o persoană infectată să transmită noul coronavirus

Studiul publicat de Centrele americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) arată că o persoană infectată cu noul coronavirus poate transmite infecția cu una până la trei zile înainte de apariţia primelor simptome, informează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Descoperirea, publicată miercuri, vine să sublinieze importanța detașării sociale, cu scopul de a limita, pe cât posibil, șansele ca virusul să se răspândească.

Analiza oamenilor de știință a fos făcută pe 243 de cazuri de coronavirus, raportate în Singapore în perioada 23 ianuarie – 16 martie 2020.

ADVERTISEMENT

Astfel, studiul a identificat şapte “grupuri” unde transmiterea virusului înainte de apariția primelor simptome a fost probabilă, în timp ce în patru grupuri transmiterea înainte de primele simptome ale purtătorilor a avut loc cu una până la trei zile înainte de apariţia simptomelor la pacientul-sursă.

Distanțarea socială, esențială în prevenirea infecției COVID-19

Cercetările au mai anunțat că, din cazurile analizate, 157 au fost dobândite la nivel local, în timp ce alte 10 au fost transmise, cel mai probabil, înainte de apariția primelor simptome.

ADVERTISEMENT

Ultimul bilanț al Universităţii Johns Hopkins, publicat miercuri noaptea, arată că noul coronavirus a dus la decesul a peste 47.000 de persoane la nivel mondial.

Cercetătorii care au publicat studiul arată că, pentru a stopa răspândirea coronavirusului, nu este suficient ca numai pacienții cu simptome să limiteze contactul cu alte persoane.

ADVERTISEMENT

Studiul arată astfel nevoia implementării măsurilor de izolare și distanțare socială, iar cercetătorii au declarat că magnitudinea impactului va depinde de amploarea și de durata transmisibilității pe perioada în care un pacient este infectat dar nu are simptome, lucru ce nu a fost încă stabilit clar.

Astfel, oamenii de știință sugerează că autoritățile sanitare care efectuează anchetele epidemiologice ar trebui să țină cont și de o perioadă de dinaintea debutului simptomelor.

CDC a notat că există posibilitatea ca o sursă necunoscută să fi provocat contaminarea grupurilor incluse în acest studiu, chiar dacă toate cazurile au fost studiate cu atenție.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT