Life

Cu cât vinde Cătălin Scărlătescu un cozonac. Care e secretul rețetei sale

Cătălin Scărlătescu împărtășește foarte des rețetele pe care le pregătește în propria bucătărie sau în afacerea sa. Una dintre ele este cozonacul ideal pentru masa de Paște.
18.04.2022 | 17:16
Cu cat vinde Catalin Scarlatescu un cozonac Care e secretul retetei sale
Rețetă de cozonac, în viziunea lui Cătălin Scărlătescu. Cât costă un astfel de preparat. Sursa foto: Instagram Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Combinația dintre ciocolată, rahat și stafide este foarte căutată zilele acestea, dovadă cozonacul pregătit de celebrul jurat de la Antena 1 care se vinde precum pâinea caldă. Ce preț are, totuși, acest desert și ce secret are vedeta?

Rețetă de cozonac, în viziunea lui Cătălin Scărlătescu. Cât costă un astfel de preparat

Potrivit spynews.ro, un cozonac realizat de chef Cătălin Scărlătescu are 900 de grame și este vândut cu suma de 73,90 de lei. Rețeta bucătarului nu este una ținută secretă, ba dimpotrivă vedeta a făcut-o publică.

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru cozonacul pregătit de Cătălin Scărlătescu: 

  • 1 kilogram de făină albă de calitate superioară
  • 500 grame de nucă
  • 450 grame de lapte
  • 300 grame de unt belgian
  • 250 grame de zahăr
  • 200 grame de rahat
  • 150 grame de ciocolată belgiană
  • 60 grame de drojdie
  • 30 grame de portocală confiată
  • 30 grame de coajă de lămâie
  • 5 ouă
  • stafide.

Mod de preparare cozonac pentru masa de Paște. Cum îl face Cătălin Scărlătescu

  1. Cătălin Scărlătescu pune foarte mare preț pe untul belgian, care face cozonacul să fie pufos și delicios
  2. Drojdia se amestecă cu 100 ml de lapte și trei linguri de făină. Se lasă compoziția la crescut într-un loc călduros până își dublează volumul
  3. Laptele se fierbe împreună cu zahărul până se dizolvă complet
  4. Ouăle se separă în două boluri, în timp ce gălbenușurile se freacă cu un praf de sare
  5. Făina se cerne și se lasă într-un vas încăpător
  6. Se adaugă peste gălbenușurile și laptele împreună cu zahărul topit
  7. Se pune și untul, apoi portocala confiată
  8. Compoziția obținută se frământă bine până la obținerea unui aluat omogen, consistent și elastic
  9. Se lasă la dospit pentru aproximativ o oră
  10. Aluatul se împarte în mai multe bucăți, iar una dintre ele se întinde cu ajutorul unui sucitor
  11. Crema cozonacului se obține din amestecul de nucă, ciocolată belgiană topită, rahat și stafide
  12. Se adaugă peste aluat o parte din crema obținută mai sus
  13. Se rulează aluatul și se secționează în două pe lungimea sa
  14. Cele două părți se împletesc și se ung la final cu un ou bătut
  15. Se pune aluatul într-o formă tapetată în prealabil cu unt și făină și se lasă din nou la dospit pentru circa două ore
  16. Când aluatul a crescut se bagă tava la cuptor
  17. Cozonacul trebuie să stea la cuptor pentru circa 45 de minute, maxim 1 oră la 160 grade
  18. Este gata când se rumenește frumos deasupra
  19. Cozonacul nu se taie cât este fierbinte
  20. Se lasă să se răcească complet.
ADVERTISEMENT