News

Cu câte zile înainte de primele simptome se transmite noul coronavirus! Rezultatele surprinzătoare ale unui studiu

15.04.2020 | 18:07
Cu cate zile inainte de primele simptome se transmite noul coronavirus Rezultatele surprinzatoare ale unui studiu
ADVERTISEMENT

Pacienţii infectaţi cu coronavirus pot răspândi coronavirusul înainte de a avea primele simptome. Specialiştii susţin că virusul devine transmisibil cu până la 2-3 zile înainte de apariţia primelor simptome de COVID-19.

Cu câte zile înainte de primele simptome se transmite noul coronavirus!

Pacienţii asimptomatici pot răspândi boala înainte să ştie că sunt purtători ai coronavirusului. Specialiştii au studiat acest fenomen şi au ajuns la concluzia că respectivii pot transmite virusul COVID-19 cu două sau chiar trei zile înainte de a simţi ceva, se arată într-un studiu publicat în revista Nature Medicine, citat de Mediafax.

ADVERTISEMENT

EFE notează că măsurile de control şi de răspândire a infecţiei se bazează pe timpul scurs între diagnosticarea unor cazuri contacte luând în calcul şi perioada de incubaţie a noului coronavirus.

Doctorul Eric Lau, cercetător la Universitatea din Hong Kong, a studiat intervalurile de timp ale propagării virusului SARS-CoV-2 la 94 de pacienţi îmbolnăviţi şi internaţi la spitalul din Guangzhou.

ADVERTISEMENT

Stagiul de contagiere s-a produs cu două sau trei zile înainte de apariţia primelor simptome

Doctorul Lau alături de echipa de cercetători au identificat faptul că încărcătura virală a fost mai mare la debutul simptomelor decât după un interval de timp în care oamenii au fost internaţi în spital.

Într-un studiu paralel realizat pe 77 de perechi de pacienţi, experţii au aflat că transmitarea ori stagiul de contagiere s-a produs cu două sau trei zile înainte de apariţia primelor simptome specifice COVID-19.

ADVERTISEMENT

România a raportat 7216 cazuri de coronavirus

Experţii au ţinut să menţioneze faptul că unii dintre indici nu reprezintă certitudine de 100% pentru că se bazează pe memoria pacienţilor şi capacitatea lor de a identifica momentul exact în care au început să fie simptomatici.

România a înregistrat 7216 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus până în acest moment. Numărul deceselor a ajuns la 362, iar 1.217 au fost declarate vindecate și externate.

ADVERTISEMENT

În acest moment, autorităţile susţin că menţinerea regulilor de distanţare socială sunt cel mai bun mod de a combate noul coronavirus. Preşedintele Klaus Iohannis a prelungit starea de urgenţă de pe teritoriul României pentru încă 30 de zile.

ADVERTISEMENT