Life

Cu ce afecțiuni se confruntă Delia Matache. Cântăreața a dezvăluit cât de mult îi afectează viața

Delia Matache a dezvăluit cu ce afecțiuni se confruntă și cum îi afectează acestea viața. Cântăreața a făcut mărturisiri sincere.
28.05.2024 | 23:42
Cu ce afectiuni se confrunta Delia Matache Cantareata a dezvaluit cat de mult ii afecteaza viata
Afecțiunile cu care se confruntă Delia Matache. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Delia Matache a spus cu ce afecțiuni se confruntă, dar și cum o afectează acestea în fiecare zi. Artista a fost sinceră și a vorbit despre problemele sale, care îi dau adesea bătăi de cap.

Cu ce afecțiuni se confruntă Delia Matache și cum o afectează

Îndrăgita cântăreață are o carieră de peste două decenii și este foarte apreciată de fani, care o urmăresc în număr mare în mediul online, acolo unde postează regulat.

ADVERTISEMENT

În afară de muzică, Delia este pasionată de călătorii și pleacă adesea în diverse excursii. Acum ceva timp, vedeta a fost pe Everest împreună cu soțul ei, dar au plecat și în mai multe vacanțe exotice.

De Paște, artista a fost cu părinții în zona montană din Italia, unde s-au bucurat de peisaje unice. Până acum, orașul care a impresionat-o cel mai mult pe Delia a fost Barcelona, unde a fost de mai multe ori.

ADVERTISEMENT

Cu toate că pe rețelele sociale le transmite fanilor multă energie, Delia a recunoscut că se confruntă cu câteva afecțiuni, și anume ADHD, misofonie, anxietate și sindromul Peter Pan.

Delia a mai vorbit și cu alte ocazii despre ADHD (Tulburarea hiperactivă cu deficit de atenție), care include și alte probleme ce îi provoacă dificultăți în viața de zi cu zi, dar și în plan profesional.

ADVERTISEMENT

“Noaptea, când oamenii dorm, eu mai fac câte ceva. Eu nu dorm. Sunt bolnăvioară, sufăr de ADHD. Trebuie să fac foarte multe chestii, astfel nu sunt împlinită sufletește”, a spus Delia acum ceva timp, invitată în podcastul lui Gojira.

Printre simptomele pe care le au persoanele cu ADHD se numără lipsa atenției și dificultatea de a se organiza sau de a realiza anumite sarcini. Agitația este, de asemenea, un alt simptom al acestei tulburări.

ADVERTISEMENT

Cântăreața mai suferă și de misofonie, adică este foarte sensibilă la sunete. Din această cauză, cei care se confruntă cu această afecțiune pot fi ușor agresivi sau pot ajunge să se izoleze.

Ce este sindromul Peter Pan de care suferă Delia

Vedeta a recunoscut, de asemenea, că suferă și sindromul Peter Pan. Acesta a fost descoperit în 1983 de către psihologul Dan Riley. Este o tulburare care presupune că un adult nu se comportă specific vârstei pe care o are.

În plus, cei care au sindromul Peter Pan sunt inteligenți, însă nu pot da dovadă de responsabilitate în anumite situații, conform teoriei psihologului.

“În esență, suntem niște copii dezvoltați. Ni se mai ridează pielea, avem experiență și bani, dar tot copii suntem. Ne cumpărăm jucării.

Cu aceeași bucurie, mă uit și fac: iiii, magazin de jucării, orice, cosmetice, tricouri. Și n-ai voie să uiți, depinde cum te-a marcat copilăria. Pe mine, copilăria mea m-a marcat”, a explicat Delia la un moment dat, notează romaniatv.net.

Într-un alt interviu acordat de artistă, aceasta a vorbit și despre anxietatea care îi poate da bătăi de cap. În unele momente, Delia este cuprinsă de stări de anxietate, provocate de lucruri aparent minore.

“Nu pot să spun că am avut niște probleme, niște drame, dar am faze în care mă cuprinde anxietatea. Pot fi minute în care simt o stare care nu îmi este foarte confortabilă și poate fi legată de un mic detaliu, poate fi provocată de o ieșire în public pe care nu o pot controla sau care nu-mi provoacă plăcere”, a spus ea acum ceva timp.

ADVERTISEMENT