Fermierii au recoltat primele legume de sezon, însă acestea pot fi destul de piperate pentru mulți. Cu ce costuri se găsesc la tarabă. Clienții români se orientează spre supermarketuri, unde prețurile sunt mult mai accesibile.
Legumele de sezon au ajuns la piață, doar că multe dintre prețurile cu care se vând nu sunt pentru toate buzunarele. Agricultorii țin la bani pentru că vremea i-a făcut să investeasă mai mult decât în anii anteriori.
Cei care doresc să meargă la tarabe trebuie să achite 65 de lei pentru un singur kilogram de roșii. Acestea sunt vedetele sezonului. Două legături de ceapă se vând în piață cu suma de 5 lei, în timp ce un kilogram de cartofi noi se poate achiziționa cu 30 de lei.
Pentru a cumpăra salată, ridichi și urzici, consumatorii trebuie să mai plătească încă 38 de lei. De asemenea, cumpărătorii care vor să guste din castraveții proaspeți culeși din solar trebuie să achite 40 de lei pentru un kilogram.
Acest lucru îi face pe mulți clienți români să se orientează spre supermarketuri pentru că nu plătesc prea mult. Sunt și mulți oameni care preferă să aștepte până când costurile vor fi mai mici la aceste legume de sezon.
„Prețurile sunt astonomice. Păi, o legătură de pătrunjel, una de mărar, două de ridichi, o salată și un usturoi verde – 50 de lei”, a spus o clientă din piață despre legumele de sezon, conform publicației digi24.ro.
„De multe ori spun că sunt românești, dar sunt turcești sau olandeze”, a spus altcineva, mai arată sursa menționată. În concluzie, românii nu cumpără prea des legume și fructe de la țărani, de la piață, pentru că au prețuri mari.
Mai mult decât atât, cumpărătorii nu cred în proveninența produselor care se găsesc la tarabe. Acesta este unul dintre motivele pentru care preferă să meargă în supermarketuri pentru a-și face proviziile săptămânale.