Life

Cu ce este mai bine să gătești: grăsime de porc sau ulei de măsline? Specialiștii în sănătate au dat verdictul

Ce este indicat pentru mâncare: grăsimea de porc sau uleiul de măsline? Nutriționiștii au ales varianta perfectă pentru organism.
22.01.2023 | 22:23
Cu ce este mai bine sa gatesti grasime de porc sau ulei de masline Specialistii in sanatate au dat verdictul
Ce este indicat pentru mâncare: grăsimea de porc sau uleiul de măsline? Nutriționiștii au ales varianta perfectă pentru organism. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cu ce este mai bine să gătești: grăsime de porc sau ulei de măsline? Specialiștii în sănătate au dat verdictul legat de cele două produse alimentare. Care dintre ele este indicată, de fapt, pentru starea medicală.

Ce este indicat pentru mâncare: grăsimea de porc sau uleiul de măsline? Nutriționiștii au ales varianta perfectă pentru organism

Bucătarii de top din lumea întreagă recomandă de fiecare dată uleiul de măsline, în timp ce bunicile noastre au gătit mereu cu grăsime de porc (untură). Acum se pune întrebarea care dintre cele două variante este mai sănătoasă.

ADVERTISEMENT

Nivelurile și valorile nutriționale din ulei, indiferent că este de măsline sau din floarea soarelui, ridică nivelul colesterolului rău din organism. În plus, creează un mediu alcalin în corpul nostru, fapt care duce la apariția unor boli.

Specialiștii ne atrag atenția că atunci când sunt expuse la niveluri ridicate de căldură uleiurile se degradează, organismul uman fiind predispus la boli de inimă, gastrită, ulcer, cancer și probleme respiratorii.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, grăsimea de porc reprezintă o sursă prețioasă de vitamina A, vitamina B și vitamina C. De asemenea, este un produs alimentar care nu schimbă aroma preparatelor culinare. Așadar, gustul și mirosul rămân la fel.

Pentru a ne bucura de toate valorile nutriționale este extrem de important ca grăsimea de porc să nu fie prelucrată sau tratată cu conservanți. În felul acesta este mai hrănitoare și mai sănătoasă decât uleiurile vegetale.

ADVERTISEMENT

Ulei de măsline sau grăsime de porc?

Concret, specialiștii în domeniul alimentar sunt de părere că untura este o modalitate mult mai sănătoasă pentru gătit decât uleiul de măsline. În plus, grăsimile naturale sunt o componentă esențială pentru o stare generală bună.

Acizii grași din untură, care este grăsime pură de porc, ajută la orice, de la sănătatea imunitară până la susținerea unei bune funcționări a creierului.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, bucătarii din întreaga lume ne dezvăluie și alte surse bune de grăsimi. Acestea se află în nuci, avocado, măsline, nucă de cocos și pește.

ADVERTISEMENT