Sport

Cu ce mare regret a murit Diego Maradona! Ce s-a întâmplat în ziua când a împlinit 60 de ani

26.11.2020 | 09:21
Cu ce mare regret a murit Diego Maradona Ce sa intamplat in ziua cand a implinit 60 de ani
ADVERTISEMENT

25 noiembrie va rămâne o zi neagră pentru fotbalul mondial, după ce Diego Maradona a murit în urma unui stop cardiorespirator. Fostul mare fotbalist s-a stins din viaţă cu un mare regret, legat de ziua în care a împlinit 60 de ani.

Pe 30 octombrie, Diego Maradona a împlinit 60 de ani, moment sărbătorit în întreaga lume. Atât de iubit era “El Pibe de Oro”, fotbalistul care a vrăjit sute de milioane de microbişti. Ziua de naştere şi-a sărbătorit-o pe stadion, fiind alături de echipa pe care o antrena, Gimnasia La Plata, la primul meci de la reluarea campionatului.

ADVERTISEMENT

După operaţia pe creier, suferită la începutul lunii noiembrie, Diego Maradona s-a refăcut în casa lui din Tigre, unde s-a şi stins din viaţă. Cel mai mare fotbalist din istorie a murit cu un mare regret, legat de ziua în care a împlinit 60 de ani.

Cu ce mare regret a murit Diego Maradona: planul pentru 30 octombrie

În ultimele zi din viaţă, conform Clarin, Diego Maradona a avut stări depresive şi era îndurerat. Motivul a fost legat de marea dorinţă pe care o avea pentru 30 octombrie, ziua în care a împlinit 60 de ani. Fostul mare fotbalist îşi dorea să reunească familia cu această ocazie.

ADVERTISEMENT

Diego Maradona şi-a dorit ca toţi copiii lui să-i fie alături pe 30 noiembrie, însă nu s-a putut. În plus, “El Pibe de Oro” a vrut neapărat să-l vadă pe Benjamin Aguero Maradona, nepotul său şi fiul Gianinnei şi a lui Sergio Aguero. Pandemia de coronavirus i-a dat planurile peste cap lui Diego Maradona.

Faptul că nu a putut să-i aibă alături de el pe toţi cei cinci copii l-a afectat puternic. Vestea că Diego Jr., fiul născut dintr-o relaţie cu o femeie din Napoli, a fost spitalizat din cauza coronavirusului a fost o altă lovitură primită de fostul mare fotbalist.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat în ziua morţii lui Diego Maradona

Diego Maradona ar fi acuzat o stare de rău încă de la ora 10:00 (ora 15:00 în România) când s-a trezit din somn. După ce a servit micul dejun, fostul mare fotbalist i-a spus lui Johnny Esposito, nepotul lui, că nu se simte prea bine şi s-a retras în dormitor.

“Me siento mal (n.r. Mă simt rău)”, ar fi fost, conform presei din Argentina, ultimele cuvinte ale lui Diego Maradona. Asistenta medicală care îl supraveghea zilnic, de când fusese extrenat, a fost cea care a sunat la ambulanţă, la scurt timp după ce “El Pibe de Oro” a leşinat.

ADVERTISEMENT

Un vecin al lui Diego Maradona, medic, a fost primul care a încercat să-l resusciteze, însă fără succes. Patru ambulanţe au ajuns imediat la vila din Tigre, dar medicii nu au putut să-l salveze. La ora 13:02 (ora 18:02 în România) a fost pronunţat decesul celui mai mare fotbalist din istorie.

ADVERTISEMENT