Life

Cu ce poți înlocui alimentele de dulce în timpul postului. Lista celor permise

Chiar dacă ții post, asta nu înseamnă că nu te poți bucura și de anumite alimente dulci. Există o listă a alimentelor permise în perioada postului.
18.11.2022 | 09:11
Cu ce poti inlocui alimentele de dulce in timpul postului Lista celor permise
Cu ce poți înlocui alimentele de dulce în timpul postului. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cei care iubesc dulciurile știu foarte bine că perioada postului nu este una atât de ușoară pentru ei.

Lista alimentelor permise în perioada postului

Am intrat deja în Postul Crăciunului, iar deși se spune că în această perioadă nu trebuie consumate decât fructe, legume, semințe sau nuci, iată că lista este una mai lungă.

ADVERTISEMENT

Există anumite alimente care te pot ajuta să le înlocuiești pe cele dulci în perioada postului. Unul dintre ele este chiar laptele vegetal.

Poți opta pentru lapte de cocos, lapte de soia, lapte de orez și chiar de ovăz. Există variante îndulcite, dar și fără zahăr, așa că ai de unde alege.

ADVERTISEMENT

Și iaurt poți consuma în perioada postului, evident vegetal. Există variante de iaurt din nucă de cocos, sau de soia care au de asemenea și un gust destul de bun. Le poți combina cu niște fructe proaspete, dacă simțit nevoia de mai mult dulce.

Ouăle pot fi înlocuite cu tofu moale, de asemenea, dacă simți nevoia de un astfel de aliment, iar același lucru este valabil și în cazul brânzei.

ADVERTISEMENT

Dacă ești un mare iubitor de ciocolată, și aici există soluții. Mai toată ciocolata din comerț conține lapte, iar din acest motiv, este un aliment interzis în perioada postului.

Pe de altă parte, ciocolata neagră pură nu conține lapte, așa că o poți consuma în perioada fostului. Citește însă înainte eticheta pentru a te asigura că achiziționezi produsul care trebuie.

ADVERTISEMENT

Alimentul de post care poate înlocui carnea

Inclusiv carnea poate fi înlocuită în perioada postului cu alte variante vegetale. În ultimii ani au apărut inclusiv cârnați sau crenvurști de post, care pot fi consumați fără probleme.

În perioada postului poți consuma și înghețată, însă mai bine o prepari acasă. Poți să amesteci mai multe fructe într-un blender, iar mai apoi să bagi amestecul la congelator. Vei avea astfel un desert de post sănătos.

Frișca are și ea un înlocuitor, dacă vrei să prepari o rețetă dulce de post. Poți amesteca smântână vegetală alături de zahăr pudră cu smântână de cocos, iar la final, vei vedea că gustul este mai bun decât în cazul celei tradiționale.

De asemenea, se poate adăuga și esență de vanilie, după gust.

ADVERTISEMENT