News

Cu ce probleme se confruntă bogaţii în pandemia de coronavirus? Sunt obligaţi să îşi cureţe singuri casele: “Nici nu ştiu unde să duc gunoiul!”

25.04.2020 | 12:55
Cu ce probleme se confrunta bogatii in pandemia de coronavirus Sunt obligati sa isi curete singuri casele Nici nu stiu unde sa duc gunoiul
ADVERTISEMENT

Bogaţii se confruntă cu alte probleme în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus. Au de ales dacă se izoleajă cu menajerele sau îşi fac curăţenie singuri şi îşi duc gunoiul. 

Cu ce probleme se confruntă bogaţii în pandemia de coronavirus?

Unii dintre ei au ales să se izoleze cu menajerele, în timp ce alţii care nu au făcut acest lucru sunt nevoiţi să îşi facă singuri curat şi să ducă gunoiul, chiar dacă asta reprezintă o premieră în viaţa lor.

ADVERTISEMENT

Mai mult, există şi categoria de părinţi bogaţi care au renunţat pentru prima dată la dădace şi au schimbat pentru prima dată scutecele murdare ale copiilor lor. Însă, bogaţii Americii au fost nevoiţi să înveţe că trebuie să se descurce fără ei.

Celebra Martha Stewart, femeie de afaceri şi personalitate de televiziune, s-a izolat alături de menajeră, şofer şi grădinar, scrie presa americană, citată de Mediafax. Femeia are o avere estimată la 600 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

“Unul dintre cei mai înstăriţi au făcut treburile casei pentru prima dată după mai multe decenii”

Însă nu toată lumea a făcut asta şi bogaţii care nu s-au izolat alături de menajere sau grădinari au fost nevoiţi să îşi facă singuri paturile, să ducă gunioul. Şeful unei agenţii private care asigură staff pentru casele bogaţilor a povestit pentru Wall Street Journal că unul dintre bogaţi a dat telefon să întrebe cum se schimbă sacul de la aspirator şi chiar au întrebat unde este aspiratorul în apartamentul lor luxos.

“Unul dintre cei mai înstăriţi au făcut treburile casei pentru prima dată după mai multe decenii”, spune Peter Mahler, şeful agenţiei. Majoritatea celor care nu s-au izolat cu angajaţii continuă să îi plătească pentru a nu-i pierde.

ADVERTISEMENT

Kenneth Mark, şeful a trei clinici de lux din New York, unde cei înstăriţi îşi fac injecţii cu botox şi aplică la diverse tratamente de înfrumuseţare, a declarat că a fost un şoc să rămână fără menajera care este angajată de 20 de ani:

“A fost un şoc pentru viaţa noastră zilnică. Fac mai multe acum decât în condiţii normale”

“A fost un şoc pentru viaţa noastră zilnică. Fac mai multe acum decât în condiţii normale. Nu era corect să o chem. Ar fi periculos şi pentru ea, şi pentru noi”, susţine Mark. Menajera este plătită în continuare, deşi Kenneth este cel care schimbă scutecele copiilor acum.

ADVERTISEMENT

Producătorul Seth McFarlane de la HBO a declarat: “Oamenii iau lucrurile astea de-a gata. Spălatul, curăţatul, schimbatul nisipului la pisică. Doamne, e mai greu să faci asta decât televiziune”

ADVERTISEMENT