News

Cu ce procent vor fi majorate pensiile? Marius Budăi a lămurit situația: ”Am ajuns la această concluzie”

Ministrul muncii din partea PSD, Marius Budăi, a anunțat că pensiile vor fi majorate cu siguranță. Singura necunoscută rămâne procentul majorării.
12.09.2022 | 22:25
Cu ce procent vor fi majorate pensiile Marius Budai a lamurit situatia Am ajuns la aceasta concluzie
Pensionarii așteaptă vești bune de la Guvern. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Momentan, românii așteaptă cu sufletul la gură o decizie finală a coaliției de guvernare, în acest sens, după ce mai mulți lideri ai PSD sau PNL au vorbit de o majorare a pensiilor cu procente între 5 și 16%.

Se majorează pensiile? Răspunsul lui Budăi

Cu toate acestea, după discuții mai serioase guvernanții au realizat că bugetul de stat nu poate suporta nicio creștere de pensii. În acest context, deși promite că pensiile vor fi majorate, Marius Budăi nu vrea să avanseze un procent exact al acestui proces.

ADVERTISEMENT

”Aşa cum a anunţat recent şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, dar şi premierul Nicolae Ciucă în momentul construcției bugetului pentru anul 2023 se va lua decizia finală asupra procentului, dar e clar că o majorare la pensii va fi. Propunerea PSD pusă pe masa coaliţiei va fi cea de cel puţin 10%.

Aceste analize le-am făcut cu Ministerul de Finanțe şi au arătat că avem spaţiu bugetar şi le-am făcut, în aşa fel încât să apărăm puterea de cumpărare a părinților şi bunicilor noștri. Discutăm în general de măsuri care să vină în sprijinul mediului de afaceri şi a cetățenilor.

ADVERTISEMENT

Important este că am ajuns cu toții la concluzia că pensiile trebuie majorate”, a transmis Budăi la Antena 3.

Liderul PSD Marcel Ciolacu vorbea de o majorare a pensiilor cu 16%, însă premierul Nicolae Ciucă îl ruga pe acesta să fie responsabil și să nu mai facă astfel de declarații care nu se bazează pe un buget clar.

ADVERTISEMENT

”Important este că ambele partide au decis că trebuie să venim cu venituri suplimentare atât la pensionari şi, sper eu, să avem discuţii cu mediul de afaceri şi să mărim salariul minim pe economie la 3.000 lei (brut n.r).

Este normal şi acest lucru. O treime dintre românii angajaţi în zona privată se încadrează la salariul minim. Vorbim de peste 1,5 milioane de români. Necesitatea măririi salariului minim este evidentă”, a explicat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

”Se încadrează la o dispută la care trebuie să dovedim responsabilitate și să nu ne jucăm cu așteptările românilor”, a replicat Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT