Life

Cu ce să mănânci carnea de porc, pui sau vită ca să-ți fie bine după masă. Mihaela Bilic recomandă: “Asta înseamnă o farfurie ideală”

E important să știi cum arată o masă corectă, astfel încât să îți poți menține greutatea ideală, ori chiar să slăbești. Mihaela Bilic vine cu sfaturi utile.
01.02.2025 | 19:00
Cu ce sa mananci carnea de porc pui sau vita ca sati fie bine dupa masa Mihaela Bilic recomanda Asta inseamna o farfurie ideala
Ce garnituri e bine să alegi când mănânci carnea de porc, vită sau pui. Sursă foto: Freepik, Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tu cu ce alegi să mănânci de obicei carnea de porc, de pui, ori de vită? Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre ceea ce se întâmplă în organismul nostru atunci când asociem anumite alimente.

Ce garnituri e bine să alegi când mănânci carnea de porc, vită sau pui

Este bine cunoscut faptul că unele combinații alimentare sunt delicioase și de neînlocuit. În general carnea de pui, în special șnițelele, se completează perfect cu o porție de cartofi prăjiți. De asemenea, sarmalele stau perfect lângă o mămăligă caldă.

ADVERTISEMENT

Sunt însă aceste combinații alimentare și sănătoase? Mihaela Bilic spune că trebuie să fim atenți. Mai exact, carnea este bogată în proteine. Astfel, este nevoie să alegem cu grijă garnitura, astfel încât să obținem vitaminele, fibrele, dar și mineralele de care avem nevoie.

“Asocierile dintre alimente înseamnă mai mult decât obiceiuri și tradiții culinare, în realitate au la bază argumente nutriționale. Combinația clasică dintre carne și garnitură nu este întâmplătoare, iar faptul că ne place șaorma cu de toate nu e de mirare!

ADVERTISEMENT

Asta până ne-au încurcat nutriționiștii când ne-au spus că ele se mănâncă separat…dacă vrem să slăbim! Mâncatul de slăbit e una, iar mâncatul sănătos și echilibrat e cu totul altceva”, explică dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, pe pagina sa de Facebook.

Cu ce să mănânci carnea de porc, pui sau vită? Mihaela Bilic spune că farfuria ideală trebuie să conțină salată, dar și cartofi. Astfel, la o singură masă avem aport de proteine, grăsimi, carbohidrați, dar și fibre.

ADVERTISEMENT

E important însă și modul în care cartofii sunt preparați. Astfel, dacă alegem să consumăm alimente prăjite, s-ar putea să avem o problemă, în special dacă suntem în etapa în care ne dorim să slăbim.

Recomandările nutriționistului Mihaela Bilic

„Avem proteine și grăsimi în produsele de origine animală, iar fibre și glucide doar în produsele de origine vegetală. O farfurie ideală înseamnă carne, cartofi și salată, ca să avem proteine, grăsimi, carbohidrați, fibre și vitamina C- fiecare vine cu aportul lui și acoperim toate categoriile de alimente”, a completat nutriționistul.

ADVERTISEMENT

Nu e important doar ce mănânci alături de carnea de porc, vită, sau pui. Sunt combinații alimentare care ne pot face destul de mult rău. Acesta este și motivul pentru care se recomandă să adăugăm și o salată în meniu, bogată în fibre.

Indicele glicemic poate fi și el afectat de alimentație. Astfel, cu cât indicele glicemic este mai mare, cu atât mai multă insulină este eliberată, ceea ce favorizează stocarea grăsimii. Pe de altă parte, dacă sunt combinate făinoasele cu grăsimi, indicele glicemic scade.

Nutriționistul spune că pe lângă combinațiile alimentare, cantitatea este la rândul ei esențială. Este bine să fim atenți la numărul de calorii pe care îl consumăm și totodată e bine să găsim un echilibru de fiecare dată.

„Sunteți liberi și chiar vă recomand să asociați! Mâncăm mai puțin, ca să rămânem în bugetul de calorii, dar obligatoriu mâncăm combinat, ca să fie sănătos și echilibrat! O șaorma cu de toate…mâncată pe jumătate”, a mai explicat dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT